Jak správně připojit venkovní vánoční osvětlení?
Jan Franěk:
Bez chrániče, na zemi, v krytí igelitka. Taky od profíka. ;)
Jiří Schwarz:
Citace: Jan Franěk 10.12.2012, 21:38
Bez chrániče, na zemi, v krytí igelitka. Taky od profíka. ;)
TV NOHA mi minulý rok neodpověděla na můj e-mail.
Snažil jsem se je přesvědčit, aby podmínkou pro účast v jejich soutěži o nejlepší vánoční osvětlení bylo vyjádření odborníků, že nejde o nebezpečnou instalaci hrubě porušující požadavky technických norem. Nezaujal je ani druhý "nápad" - soutěž o nejnebezpečněj ší vánoční elektrošílenos t!
Lukáš Malík:
Citace: Jiří Schwarz 10.12.2012, 22:09
podmínkou pro účast v jejich soutěži o nejlepší vánoční osvětlení bylo vyjádření odborníků, že nejde o nebezpečnou instalaci hrubě porušující požadavky technických norem.
No jistě, protože to by jim tam potom totiž nikdo nezbyl ;D ;D
Daniel Hudzík:
Veľmi rozumne vyriešilo pripojenie vianočných a podobných akcii (osvetlenie, stanky a spol) mesto Žilina. Okolo námestie inštalovali rozvodnice so zásuvkami (1f 16A, 3f 16,32A) s vlastnym meranim, samozrejme za chranicmi.
Martin Vojtík:
Měl bych dotaz, zda lze na obecním vánočním stromku použít tento LED řetěz: http://www.exihand.cz/jiskrici-venkovni-osvetlovaci-retez-j-led-200-profi-ean191200Zn1akJ-skup74.php
Je označován za Profi a podle informací, které o něj mám, to není typ ve stylu řetězů Mountfield.
I když je mi pořád zřejmé riziko,že 230V není bezpečné napětí pro použití ve venkovním prostředí, prosím o informaci,co vše je potřeba zajistit (jistič, chránič, výstražná cedulka atd.) ,aby se tento světelný řetěz dal použít na veřejném vánočním stromku obecního úřadu. Moc (poklona) za radu. S pozdravem Martin
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana