Jak správně připojit venkovní vánoční osvětlení?

<< < (4/4)

Martin Vojtík:
Takže abych vše shrnul. Pokud navrhnu místnímu elektrikáři (on totiž tyhle informace nechce sbírat) toto řešení: Stávající vedení (je vzato z pouličního osvětlení a tento přípoj  sloužil v minulých letech) zapojí do vodotěsného rozvaděče, kde bude jistič 10A a proudový chránič 10mA. Tento rozvaděč bude umístěn na sloupu v dostatečné výšce (tuším více než 2m?) Z něj pak půjde kabel do vodotěsného vypínače (ten tam je již z minule) a od něj půjde pod stromek podzemní eletr.rourou kabel do vodotěsné zásuvky jako je např.tato: http://www.elnex.cz/zasuvky-230v-ip66/407-scame-protecta-ip66-137-6411-vodotesna-prachotesna-zasuvka-16a-250v-na-omitku-8001636234076.html
Tato zásuvka bude místěna již na stromku, ve které bude zastrčena vidlice řetězu, který jsem uváděl minule (LED Profi 230V pro venkovní použití).Co říkáte na tohle řešení? Sháněl jsem informace od okolních obcí a zjistil jsem, že podobné velké stromy se dělají taky s napájením 230V.  (poklona)  za vaše názory.

František Šohajda:
Citace

Pokud navrhnu místnímu elektrikáři (on totiž tyhle informace nechce sbírat) toto řešení:

Nezdá se vám to nějaké divné??    :-\

Martin Vojtík:
Abych to vysvětlit, je to elektrikář, který nemá rád nějaké jiné řešení, než které zná a denně dělá (elektrika v domě apod). Nejraději by nezapojoval žádné vánoční osvětlení. Protože i u trafo řetězu je přece potřeba přívodní kabel (230V) ochránit. Proto informace zjisťuji já.. Mám taky elektro vzdělání i zkušenosti,ale nemám výhl. 50 pro zapojování. Díky za pochopení.

Milan Hudec:
Citace: Martin Vojtík  18.11.2014, 14:08

Abych to vysvětlit, je to elektrikář, který nemá rád nějaké jiné řešení, než které zná a denně dělá (elektrika v domě apod). Nejraději by nezapojoval žádné vánoční osvětlení. Protože i u trafo řetězu je přece potřeba přívodní kabel (230V) ochránit. Proto informace zjisťuji já.. Mám taky elektro vzdělání i zkušenosti,ale nemám výhl. 50 pro zapojování. Díky za pochopení.

A proč ho tedy zapojuje, když nechce, to je ve výkonu trestu?

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana