Vypínací versus podpěťová spoušť

<< < (8/9) > >>

Pavel Horský:
To Beláň:
Proč jsem použil obě spouště?Protože jsem nejprve instaloval vypínací spoušť kvůli stop tlačítku.Druho u spoušť jsem řešil až jako odstranění závad po revizi.To víte,truhlárna se dělala bez projektu a protože dělám převážně bytovou elektroinstala ci,neuvědomil jsem si,že je nutné blokovat opětovné spuštění strojů po výpadku sítě.
Jinak vám všem přeji krásné a radostné prožití Velikonočních svátků.

Roman Hladík:
Tady máte to schéma :-) Doufám že se obrázek připojil ...

Štefan Beláň:
To: Hladík,
ze schéma nemůžu pochopit jak vypnete cívku KM01, když je trvale napojena přes pomocný kontakt relé Kt01, které je trvale pod napětím. Vycházím ze zásady, že se kontakty kreslí v klidovém stavu = bez napětí. Je to jinak ?

Roman Hladík:
KT1 není trvale sepnuté ale vysílá impuls. Ale jak mne upozornil p. Nosek, tak jsem to opravil a toto zapojení je lepší :-) (viz obrázek). Lze využít větší potenciál čas. relé ... a odpadne možnost zapnutí nuceným držením Start tlačítka. I když k tomu samozřejmě slouží uzamykatelný hlavní vypínač :-)

sigut:
Citace: Roman Hladík  05.04.2005, 07:49

KT1 není trvale sepnuté ale vysílá impuls. Ale jak mne upozornil p. Nosek, tak jsem to opravil a toto zapojení je lepší :-) (viz obrázek). Lze využít větší potenciál čas. relé ... a odpadne možnost zapnutí nuceným držením Start tlačítka. I když k tomu samozřejmě slouží uzamykatelný hlavní vypínač :-)

Setkal jsem se smrtelným úrazem kdy si postižený vypnul stop tlačítkem zařízení a po x minutách došlo k sepnutí pohonu přemostěním start tlačítka impulsem od časového relé. 100% vina postiženého???Nevypnul a neuzamkl hlavní vypínač.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana