Prečo vybavuje prúdový chranič, keď v obvode nieje nič zapojené?
Miroslav Revús:
Najprv je potreba zmerať izolačný stav kábla a až potom špekulovať.
Nebol by to prvý prípad, keď sa na svete objavil kábel chybný už od výroby.
A nebolo by to tiež prvý krát, kedy to bola chyba zapojenia, hoci dotyčný tvrdil opak!
Martin H.:
Citace: Sičák. 11.11.2012, 11:32
V novej inštalácii domu vybavuje prúdový chránič ihneď po nahodení ističa jednej izby. Problém však je, že tam nie sú nahodené žiadne zásuvky a vodiče trčia len z krabičky
Dúfam, že tie trčiace vodiče sú aspoň v čokoládke. o:-)
Citace: ACEOF ACES 11.11.2012, 21:02
Podle toho co píšete to opravdu vypadá na přeseknutý kabel.
Je tam viac nových CYKY? Mohlo sa stať, že začiatok a koniec nepatria tomu istému vedeniu? Poznám prípad, že sa dlho riešil preseknutý kábel a oni boli nakonec dva.
Citace: Sičák. 11.11.2012, 19:29
Vadasku momentálne nemám.
SN-4 stojí 17€, kategória základné vybavenie, v pondelok ráno otvárajú obchody ;). Píšete, že už máte multimeter a nejaké elektrotechnic ké vzdelanie. Najsť príčinu by mohlo byť vo vašich silách. Skúste si vopred premyslieť plán, nakresliť schému a systematicky postupovať.
ACEOF ACES:
Může jít i o chybu připojení kabelu v rozvaděči.
Při množství kabelů mohlo dojít k záměně vodičů L nebo N jednotlivých kabelů.
A jeden nebo více kabelů může být připojen jedním vodičem před proudovým chráničem a druhým za ním.
ACEOF ACES:
Např. místo okruhu pro zásuvky může být na jistič připojen jiný okruh, který končí na N můstku ještě před proudovým chráničem.
Sičák.:
Problém vyriešený. Spôsobilo to viacero okolností naraz :D Bola to vlhkosť, zámena fázového vodiča aj moja nepozornosť. Predstavte si, že fázu toho okruhu som zamenil s hnedou fázou čerpadla. Fáza čerpadla bola pod 1f ističom a keďže kábel je spustený voľne v šachte kde je veľká vlhkosť tak preto chránič vyhodilo. Dokonca som medzi touto fázou a fázou na hlavnom ističi nameral 225V. Zatiaľ čo fáza okruhu izby bola krásne zapojená v 3f ističi čerpadla. Napriek tomu, že som to dva krát kontroloval tak chyba nastala aj tak a vďaka vašim radám som problém zvládol. Ďakujem vám odborníci! Pri zapájaní zásuvky budem spomínať (dance)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana