Proč teče po plynové trubce proud?
Jiří Schwarz:
Citace: Vít Rotrekl 06.11.2012, 09:03
.... Ted spise premyslim co s tim.
Zní to jednoduše, horší je to s realizací - vždy se snažit, aby ochranné vodiče netvořily smyčky, ale "hvězdici"...
Pokud PE vodičem něco teče (33 2000-5-54, ed.2 uvádí nad 10mA), měl by se použít zesílený ochranný vodič.
Já bych asi šel do nějakého řešení, co už tu bylo naznačeno - spotřebič mít jako TT, zásuvku přes chránič (velký problém?), PE nemít propojený v přívodní šňůře, mít to "zemněné" přes hadici a ze zemnicí svorky spotřebiče dotáhnout ještě "CYA desítku" na pospojování...
Pavel Horský:
Já se divím, že jste do takového kšeftu vůbec šel. To je taková nouze o práci? Někdy je lepší sedět zadarmo doma.
Vím, to vás jistě nezajímá...... já jen tak aby řeč nestála. Sám jsem si už několikrát pekelně naběhl a od té doby takové kšefty přenechávám "zdatnějším" kolegům. (dance)
vám nezbude nic jiného, než vyřešit přívod a propojení PEN na stoupačce s PEN rozvaděče.
ACEOF ACES:
Vypadá to, že se v troubě propojuje PE a N.
Tak se vrací část proudu z trouby, ale i z ostatních spotřebičů cestou - trouba - plynová hadice - pospojování.
K měření teploty rukou.
Říká se, že muž udrží asi 50 stupňů a žena 60 stupňů C.
David Hruda:
Citace: ACEOF ACES link=topic=24585.msg183047#msg1830
47 date=1352197586
Vypadá to, že se v troubě propojuje PE a N.
PE a N jsou spojeny v krabici poblíž...
Pomoci CY10 paralelně s hadicí se eliminuje následek, nikoliv příčina...
Navrhl bych spojení bodu rozdělení v krabici s PEN svorkou rozvaděče a CY10 ve stoupačce, nebo ještě lépe přesun bodu rozdělení do rozvadeče a jeho spojeni s pospojenim ve stoupačce.
Milan Hudec:
Situaci takto sice pomůžete, avšak onou desítkou vám bude zároven cestovat proud od sousedů přes celý byt, nejspolehlivěj ší je nasazeni oddělovacího trafa pro napájení sporáku, o level níže je pak ona TT
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana