Jak "rozpojit" dvojitý vypínač pro zapojení nezávislého světla a ventilátoru?

<< < (3/3)

Radim Strycharski:
Citace: Milan Hudec  05.11.2012, 17:57

Můžete na to také jít "z druhé strany",  tj. použiji poslední větu 134.1.1 (ve schematech zapojení 6+6 od výrobců je vždy spínač napájen jediným obvodem)
  (norm) ;)

To by šlo.  (jednicka)

Jiří Buben:
Citace: Milan Hudec  05.11.2012, 17:57

Můžete na to také jít "z druhé strany",  tj. použiji poslední větu 134.1.1 (ve schematech zapojení 6+6 od výrobců je vždy spínač napájen jediným obvodem)
  (norm) ;)

Milane (jednicka)

Už jsem několikrát v revizní zprávě uváděl závadu s odkazem na návod a doporučení výrobce a to právě v případě, že jsem nemohl nalézt vhodný článek a v návodu se dal nalézt zákaz takového provedení jaké bylo na místě spácháno.
Jenže než mi to vždycky došlo. To víte také patřím k těm jedincům, kteří čtou návody až když už neví kudy kam. ;D

Milan Hudec:
Citace: Jiří Buben  05.11.2012, 18:19

Milane (jednicka)

Už jsem několikrát v revizní zprávě uváděl závadu s odkazem na návod a doporučení výrobce a to právě v případě, že jsem nemohl nalézt vhodný článek a v návodu se dal nalézt zákaz takového provedení jaké bylo na místě spácháno.

Bohužel na to nemám osvědčení, ale jako podstatnou závadu vidím, když se do bikin rve ani ne tak plnoštíhlá, jak tlustá plavkyně, kam se na to hrabe nějaký vypínač :)

Jiří Schwarz:
Klidně bych se pod to podepsal, kdyby tam byla u vypínače "trvanlivě" umístěna výstražná tabulka formátu A4 se sdělením, že je tam "více napěťových soustav"
Třeba by investor "umlátil tou tabulkou" projektanta sám...

Mirek Vašák:
Citace: Jiří Schwarz  05.11.2012, 18:55

Klidně bych se pod to podepsal, kdyby tam byla u vypínače "trvanlivě" umístěna výstražná tabulka formátu A4 se sdělením, že je tam "více napěťových soustav"
Třeba by investor "umlátil tou tabulkou" projektanta sám...

Tabulku bych prosil nejlépe z 3mm plechu smaltovou.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana