Jak "rozpojit" dvojitý vypínač pro zapojení nezávislého světla a ventilátoru?
mknet:
Mám přivedeny k vypínači dva samostatné kabely, které chci napojit na dvojitý vypínač.
Ten má ale spojenou část, na kterou se přivádí fáze (zřejmě).
Je možné, abych nějak mechanicky rozdělil tuto spojenou části, abych nemusel instalovat dva vypínače pod sebe?
Filip Dobiáš:
Spojenou část nerozdělíte, ale můžete použít přepínač 5B (6+6).
Michal Slabý:
Také záleží, jak máte vyřešen odchod ke světlu a k ventilátoru a jestli ventilátor používá doběh, nebo ne. Předpokládám instalaci za chráničem, která má svoje pravidla.
Pavel Horský:
Tak na toto si dejte VELIKÝ pozor!
Už ze samotného dotazu na mě dýchlo plánované dílo kutilské...... ...........
Pokud chcete ovládat svítidlo a ventilátor samostatně (bez doběhu), pak je použití spínače č.5
v naprostém pořádku. Proboha, hlavně neodstraňovat žádnou propojku!
Pokud máte v plánu, že použijete dva nezávislé přívody do jednoho spínače, pak na to honem zapomeňte. Toto je nepřípustné! Pro takový případ musíte instalovat další instalační krabici (viz. asi tisíc diskusních příspěvků, které dohledáte pomocí tlačítka vyhledávání)
Radim Strycharski:
Citace: Pavel Horský 05.11.2012, 13:49
Pokud máte v plánu, že použijete dva nezávislé přívody do jednoho spínače, pak na to honem zapomeňte.
Zrovna na tohle teď hledám nějaký článek. Nemůžete mě nasměrovat? Projektant navrhnul dva zářivkové obvody, jeden z normální sítě, druhý ze zajištěné sítě. Oba dva zavedl do jednoho spínače 6+6.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana