Jak monitorovat odběr objektu?
dolac:
Citace: Fuk Tomáš 30.10.2012, 22:30
Proto taky je to indikátor, a ne měřicí přístroj.
Ako indikátor to beriem, ale výrobca prístroja hovorí o meraní.
"Víte, kolik má vaše domácnost trvalý příkon? Tedy nejnižší hladinu, kterou domácnost spotřebovává, i když nejste doma? Kterou odebírá lednička, televize ve stand-by režimu, čerpadlo vodárny či filtr akvária? A kolik vás stojí provoz bazénu? Nemáte ani ponětí.
energomonitor. cz vám to řekne."
Obávam sa že hlavne toto mi energomonitor neřekne.
Spotreba v stand-by režime spotrebičov bude hodne skreslená.
Fuk Tomáš:
Citace: dolac 30.10.2012, 22:41
Hluboce s Vámi souhlasím.
Mám např. doma 3 chladicí kompresory. Činný příkon mají stejný, ale kdybych je posuzoval energomonitore m, pomýleně bych dva z nich (Electrolux) považoval za 1,5x žravější, než ten třetí (Liebherr) s vykompenzovaný m účiníkem.
raj:
Energomonitor je jen hračka co snad nemohl navrhnout elektrikář.
Bez vzorku napětí nelze získat účiník.
Bez vzorku napětí nelze získat směr výkonu
Pokles napětí v síti může zanést do meření velkou chybu.
Termín "indikátor výkonu" beru.
Citace: Radim Jonák 30.10.2012, 12:13
Vodiče napájení objektu nemohu přerušit, proto proudové kleště. Po změření diagramu celkového odběru chci pokračovat na dalších vodičích k jednotlivým rozvodnicím.
Bohužel jsem zatím nenašel žádné proudové kleště s takovým výstupem. Pouze s výstupem 0-1V pro osciloskopy.
Nemáte někdo tip na takové kleště, či vhodné, rozebiratelné měřicí trafo?
Protože pro FVE potřebuji něco podobného a produkty jako třeba wattrouter mi absolutně nevyhovují, dobastluji si právě 4Q wattmetr
Zavolejte Ing. Valentovi do Troniku.
Popište mu, co chcete.
Právě mi 3 taková trafa dělá.
Bude to rozříznutý toroid, co se po provléknutí zafixuje po obvodu "bindou".
Převod 1:1000.
Miroslav Minařík:
Citace: dolac 30.10.2012, 22:41
Ako indikátor to beriem, ale výrobca prístroja hovorí o meraní.
"Víte, kolik má vaše domácnost trvalý příkon? Tedy nejnižší hladinu, kterou domácnost spotřebovává, i když nejste doma? Kterou odebírá lednička, televize ve stand-by režimu, čerpadlo vodárny či filtr akvária? A kolik vás stojí provoz bazénu? Nemáte ani ponětí.
energomonitor. cz vám to řekne."
Spotreba v stand-by režime spotrebičov bude hodne skreslená.
Nevím co zde řešíte.
K přesnému měření máme na trhu hromady analyzátorů.
Tento indikátor prozradí co nám kdy běží, v kterou dobu máme špičky, zatížení jednotlivých fází ...
Řekl bych, že je to určeno spotřebitelům, že si o elektrikář změří přesněji analyzátorem. Nesmysl! Sám elektrikář jsem, kolem sebe mám samé elektrikáře, ale že by mi to někdo mimochodem za osm roků změřil, to ne. Až tato sada mi dala nějakou představu co se kde u nás na sítí nn děje. Až bude chvilka připojíme do stejného měření přesné analyzátory abychom srovnali odchylky. Ovšem již nyní vím, že přesnější čísla přinesou úplně stejnou informaci.
Co pak byste chtěl spotřebitelům psát jiného, než napsal výrobce? Zasypal byste je přednáškou o činné energii? Zkuste přijít se svým nápadem. Svou krabičku popište vědeckými vzorci a uveďte ji na trh.
Pokud snad namítnete, že jde o klamání spotřebitele, pak nikde není uvedeno, že jde o fakturační, notabene cejchované měřidlo. A pohledem na cenu této sady si myslím, že je další polemika bezpředmětná.
Citace: Zdenek Rajmont 30.10.2012, 23:19
Energomonitor je jen hračka co snad nemohl navrhnout elektrikář.
Bez vzorku napětí nelze získat účiník.
Bez vzorku napětí nelze získat směr výkonu
Pokles napětí v síti může zanést do meření velkou chybu.
Zdenku koukám, že se svými soudy proslavuješ dál. Ani v jednom, co zde tvrdíš nemáš pravdu. To sis jako s tím elektrikářem a chybějícím vzorkem napětí nějak vydedukoval? Nebo se ti to zdálo? Nebo kde je to uvedeno, že nemají vzorek napětí?
raj:
"Hrabáním se " v průbězích se živím. A dobře.
Fyzika se oblafnout nedá.
Jak jsem psal, připouštím slovo "indikátor". Nic víc.
Nicméně žijeme ve svobodné zemi, ať si každý dělá, co chce.
A vzorek napětí? Koukám a vidím. Není ...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana