Jak monitorovat odběr objektu?
Radim Jonák:
Potřebuji změřit diagram odběru elektrické energie objektu, abych měl přehled, jak moc se během dne mění spotřeba energie (minima, maxima, atd) a jak je vyvážený odběr na jednitlivých fázích. Měření bude probíhat několik měsíců až rok (ne trvale).
K dispozici mám pojistkovou skříň, kde jsou přístupné vodiče jednotlivých fází. Představoval bych si sehnat troje proudové kleště 0-200A s výstupem 0-10V nebo 0-20mA. Tyto signály už mohu a umím bez problému zaznamenávat.
Vodiče napájení objektu nemohu přerušit, proto proudové kleště. Po změření diagramu celkového odběru chci pokračovat na dalších vodičích k jednotlivým rozvodnicím.
Bohužel jsem zatím nenašel žádné proudové kleště s takovým výstupem. Pouze s výstupem 0-1V pro osciloskopy. Dále jsem našel Rogowského cívku, ale jen u přístrojů Fluke což je zbytečně drahé.
Nemáte někdo tip na takové kleště, či vhodné, rozebiratelné měřicí trafo?
Miroslav Minařík:
Citace: Radim Jonák 30.10.2012, 12:13
Potřebuji změřit diagram odběru elektrické energie objektu, abych měl přehled, jak moc se během dne mění spotřeba energie (minima, maxima, atd) a jak je vyvážený odběr na jednitlivých fázích. Měření bude probíhat několik měsíců až rok (ne trvale).
K dispozici mám pojistkovou skříň, kde jsou přístupné vodiče jednotlivých fází. Představoval bych si sehnat troje proudové kleště 0-200A s výstupem 0-10V nebo 0-20mA. Tyto signály už mohu a umím bez problému zaznamenávat.
Vodiče napájení objektu nemohu přerušit, proto proudové kleště. Po změření diagramu celkového odběru chci pokračovat na dalších vodičích k jednotlivým rozvodnicím.
Bohužel jsem zatím nenašel žádné proudové kleště s takovým výstupem. Pouze s výstupem 0-1V pro osciloskopy. Dále jsem našel Rogowského cívku, ale jen u přístrojů Fluke což je zbytečně drahé.
Nemáte někdo tip na takové kleště, či vhodné, rozebiratelné měřicí trafo?
Tak to splňuje www.energomoni tor.cz Pavel Štorek 736 614 999
My s tím zrovna sledujeme odběr studia ...
Pavel Horský:
Tak jsem si to náležitě prostudoval a nezdá se mi to být ale vůbec špatné.
To je moc dobrá, vychytaná a vypečená věcička.
dolac:
Citace: Pavel Horský 30.10.2012, 14:43
Tak jsem si to náležitě prostudoval a nezdá se mi to být ale vůbec špatné.
To je moc dobrá, vychytaná a vypečená věcička.
Nechápem ako môže niekto iba na základe merania prúdu stanoviť spotrebu elektriny.
Ak som to správne pochopil, energomonitor nemá žiadne napäťové vstupy na jednotlivých fázach, ale iba prúdové snímače.
Viete aký jalový prúd odoberá napr. v sieti pripojený PC zdroj a aký je v porovnaní s týmto prúdom odoberaný činný výkon?
Fuk Tomáš:
Proto taky je to indikátor, a ne měřicí přístroj.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana