Ako zapojiť sklokeramickú varnú dosku?
Matúš Fero:
čo sa týka toho, tak áno,niesom elektrikár..so m laik, ktorý ale čo-to z elektrikárčiny vie..a práve preto som smeroval svoj dotaz do rubriky "Montáže, instalace které mohou provádět neodborníci" s tým zámerom, aby mi niekto poradil...to čo píšete Vy je síce pravda,ale mne je to na dve veci...preto nechápem ľudí ako ste Vy a váš kolega vyššie, ktorí už len z princípu musia napísať podobné "hodnotné" komentáre. Opakujem:ja prosím o radu, nie o keci!ak neviete, alebo nechcete poradiť tak si radšej šetrite klávesnicu. Mimochodom jedná sa o dosku Baumatic BHC606BE.
Martin H.:
Stavím sa, že sú v hre aj nejaké prepojky, lebo doska má niekoľko alternatívnych pripojení. Ak presne neviete, čo robíte, tak .... tak vlastne nič, u nás na Slovensku už ani iných nestretávam.
EDIT: stávku by som nevyhral. Tento typ dosky je len na 230V/30A (norm)
Jiří Schwarz:
Jak jsem už v minulosti napsal, někdy je těžké odhadnout co tazatel zvládne a jak moc je vhodné mu radit.
Podle vašeho dotazu bych měl strach vám cokoliv konkrétního poradit.
vás jsem si zařadil do kategorie "pokusit se přesvědčit, aby do toho nevrtal".
1) je tam jisté nebezpečí úrazu při nějaké chybě
2) na zařízení odprásknuté v chybném zapojení se těžko ukecává záruční oprava
Jan Alin:
Citace: Matúš Fero 24.10.2012, 18:26
čo sa týka toho, tak áno,niesom elektrikár..so m laik, ktorý ale čo-to z elektrikárčiny vie..a práve preto som smeroval svoj dotaz do rubriky "Montáže, instalace které mohou provádět neodborníci" s tým zámerom, aby mi niekto poradil...to čo píšete Vy je síce pravda,ale mne je to na dve veci...preto nechápem ľudí ako ste Vy a váš kolega vyššie, ktorí už len z princípu musia napísať podobné "hodnotné" komentáre. Opakujem:ja prosím o radu, nie o keci!ak neviete, alebo nechcete poradiť tak si radšej šetrite klávesnicu. Mimochodom jedná sa o dosku Baumatic BHC606BE.
To není z principu, pokud jste četl co jsem napsal tak byste měl zkusit to i pochopit a nesnažit se urážet.
Pokud máte chuť zkusit chvíli číst jak jsem vám radil v předchozím příspěvku, tak zapojení máte v návodu k vaší desce strana 21 až 24.
Mimochodem, jdu si šetřit klávesnici, opravdu je to plýtvání časem.
Petr Doležal:
Citace: Matúš Fero 24.10.2012, 16:37
. . na svorkovnici som spojil hnedý a čierny kábel trčiaci zo steny
A tím jste vyrobil cestu pro mezifázový zkrat
Citace: Martin H. 24.10.2012, 18:30
Tento typ dosky je len na 230V/30A (norm)
Evidentně jste našel manuál. A co říkáte na schema připojení:
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana