Ako zapojiť sklokeramickú varnú dosku?
Oldřich Morávek:
Když nic jiného, tak jste nenapsal, co vám vypadlo.
Předpokládám, že jistič. (o chrániči snad ani nemá cenu uvažovat.)
Jestli vypadnul jen předřazený, nebo i hlavní.
Pokud nerozeznáte rozdíl, mezi jedno, dvou a trojfázovým připojením, tak od toho opravdu dejte ruce pryč, než vám v lepším případě vyhoří elektronika desky (pokud se tak už nestalo).
Mimochodem nenapsal jste ani jakým kabelem to máte připojené, jeho průřez a typ. Předpokládám, že to bude nějaký H05VV 5x2,5. Vzhledem k předřazenému jištění to kabel asi snese, i když o řádném ukončení žil v dutinkách si asi mohu nechat zdát. Ale vzhledem k předepsanému jištění desky to je silně poddimenzované a tak se nedivím, že vám to padá. Koupil jste si zřejmě výrobek, pro který nemáte dostatečný rezervovaný příkon.
viz
Matúš Fero:
jedná sa o bytový dom a istič vyhodilo na chodbe pred vstupom do bytu (vyhodilo to 2 poschodia zo 7mich tak ak sa nemylim,hlavny to nebude) všetko som si porobil sám tak ako sa má, ale toto zaojenie je mi cudzie,keďže eliktrikár nie som. Dosku som samozrejme preto ešte neskúsil zapojiť a prívodný kábel som kúpil h07 rn-f 3x4. Zo steny trčí tak ako som napísal 3-fázový 5x2,5 kábel a dutinky ukončiť poriadne viem..na svorkovnici zozadu má doska svorky pre PE,L1,L2,N..vo vnútri v byte je na to istič 3x16A označený varná doska. Samozrejme istič vypínam. Chcel som si to zapojiť sám, lebo myslím si že až taká veda to nebude...
návod na zapojenie som si pred tým prešiel 50- krát, ale schéma mi nie je celkom jasné...
Vít Rotrekl:
Myslím že p. Doležal má pravdu. Nechcou se mě číst návody, tak jen jak si myslím že by to mohlo být zapojené:
L1 -jedna fáze
L2 - druhá fáze
N - nula (N)
Pe - Pe
pokud to z tohodle nepochopíte tak opravdu raději zavolejte elektrikáře.
PS: Jestli jste to zapojil tak jak jste to popsal, tak jste desku neodbachnul, protože tam ty ampéry ani nedoběhly. Našli si jinou cestu 8)
Přesně tohle zapojení jsem teď řešil u bráchy. Z desky čuměl kabel 3x4mm. Koukám že se do svorkovnice dá dostat, tak jsem ho vyměníl za 5x2,5. Deska samozřejmě byla na tohle připojení stavěná.
Matúš Fero:
nie nie, dosku som samozrejme na druhú stranu kábla ešte ani neskúšal zapojiť...
Martin H.:
Citace: Petr Doležal 24.10.2012, 18:45
Evidentně jste našel manuál. A co říkáte na schema připojení:
S takým návodom je "radosť" pracovať. (zle)
Ešte raz som si ho pozrel a rozdiel medzi textom a obrázkami je "nepríjemný".
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana