Ako zapojiť sklokeramickú varnú dosku?

<< < (6/8) > >>

Miroslav Revús:
Citace: Matúš Fero  24.10.2012, 20:40

Pán Revús myslíte teda, že táto doska mi tu fungovať vôbec nebude? alebo bude,ale len "na polovičný výkon"? resp. bude sa to dať ešte nejako zachrániť?neviem či to pomôže, ale povolená hodnota ističa tu je 3x25A...

Trochu doplním:

S varnými doskami mám neblahé skúsenosti. Kupujúci nevedia o fakte, že v rámci voľného trhu tovaru krížom-krážom EU, na základe certifikátu CE, sa u nás predávajú varné dosky s pripojením na 230V a príkonom cca 7kW.
Predavači nemajú ani šajnu o spôsobe pripojenia a potom dochádza k problémom, aký máte aj vy.
Vaša varná doska je bežne používaná v Rakúsku, Nemecku, Španielsku, Francúzsku...
Tam majú všetko na 230V a nepoznajú náš systém trojfázových prípojok do bytu alebo domu.

A odpoveď na vašu otázku, či doska bude alebo nebude fungovať, vám dá iba servisný technik, ktorý by mal vedieť, či sa doska vo vnútri dá prepojiť na 400V. Niektoré sa dajú, niektoré nie.

Mirek Vašák:
Citace: Miroslav Revús  24.10.2012, 21:16

Trochu doplním:

S varnými doskami mám neblahé skúsenosti. Kupujúci nevedia o fakte, že v rámci voľného trhu tovaru krížom-krážom EU, na základe certifikátu CE, sa u nás predávajú varné dosky s pripojením na 230V a príkonom cca 7kW.
Predavači nemajú ani šajnu o spôsobe pripojenia a potom dochádza k problémom, aký máte aj vy.
Vaša varná doska je bežne používaná v Rakúsku, Nemecku, Španielsku, Francúzsku...
Tam majú všetko na 230V a nepoznajú náš systém trojfázových prípojok do bytu alebo domu.

A odpoveď na vašu otázku, či doska bude alebo nebude fungovať, vám dá iba servisný technik, ktorý by mal vedieť, či sa doska vo vnútri dá prepojiť na 400V. Niektoré sa dajú, niektoré nie.

Dle návodu k této konkrétní desce je to opravdu  230V 30A a tak opravdu záleží na svorkovnici, ale je to o risk, že přijdu o záruku.
Zdá se mi, že zase někdo přelstil sám sebe.

Matúš Fero:
tak tu je tá foto...

Vít Rotrekl:
No tak lze na dvě fáze, ne na tři. Ale co píšu výše platí.

Matúš Fero:
Máte úplnú pravdu pán Revús. Totižto návod, ktorý mám k doske je len doslovne preložený nemecký návod. Doska je pôvodne určená pre západnú európu a teda zmienka o zapojení na 3x16A tam vôbec nie je. návod určený pre SR a ČR ktorý našiel pán Rotrekl už túto možnosť zapojenia uvádza...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana