Jak se navždy zbavit podomního oblbovače?

<< < (11/13) > >>

Jan Alin:
Citace: Miroslav Minařík  18.07.2015, 13:16

Za nějakou dobu ty nejúspěšnější virtuální energetiky budou mít kvalitní prodejce. Protože budou tvořit zisky a tím budou mít možnost dobrých odměn.

Osobně jsem přesvědčen, že to není o kvalitě prodejců samotných, ale o tom, co jim jejich zaměstnavatel přikazuje říkat. Prodejci jsou školeni a chovají se jen tak, jak jim je přikázáno.

Miroslav Minařík:
Citace: Jan Alin  18.07.2015, 13:46

Osobně jsem přesvědčen, že to není o kvalitě prodejců samotných, ale o tom, co jim jejich zaměstnavatel přikazuje říkat. Prodejci jsou školeni a chovají se jen tak, jak jim je přikázáno.

To by byli roboti.
Žádné školení nediktuje jaké přesné věty se mají říkat.
Vše je o lidech a jejich schopnosti pochopit mezi řádky princip sdělení. Sdělení uchopit a použít v praxi.

Bohužel lidi si stále myslí, že se na školení naučí papouškovat "sud kulatý, rys tu pije ..." a budou na trhu úspěšní.
Myslíte si, že tyto energetiky odněkud nabrali kvalifikované prodejce? Tak to určitě ne!

Jan Alin:
Citace: Miroslav Minařík  18.07.2015, 14:31

Žádné školení nediktuje jaké přesné věty se mají říkat.

Pak si nedovedu vysvětlit, jak je možné, že mluví takřka shodně. Byli v průběhu týdne i u dvou známých a naše paměť zaznamenala takřka shodný postup a věty. Někdy chodili ve dvou, někdy po jednom, možná zácvik nové ovečky.
Tu samou zkušenost udělal jeden můj příbuzný když v nastalé nouzi vzal práci v call centru. Nahrávání, zakázaná slova a přesně dané věty, vydržel měsíc a pak úprk. Dnes už má normální práci a na tuto zkušenost dost nerad vzpomíná. Moje osobní zkušenost s pojišťovnou je totožná. Další případ je firma Eltrick, její propagátoři klidně při prezentaci tvrdí nepravdy a popírají jakékoli zákony včetně fyzikálních, viděl jsem to na vlastní oči.
Netvrdím, že to tak je všude, ale na lidi a jejich nezkušenost bych to nesváděl, spíš naopak, ti zkušení dokážou lhát daleko přesvědčivěji. 

Jan Franěk:
Citace: Jan Alin  18.07.2015, 15:24

Pak si nedovedu vysvětlit, jak je možné, že mluví takřka shodně. ..

Prošli skolením obchodních dovedností, v rámci své firmy. Používají naučené fráze, argumenty a drží se připravených postupů a scénářů.

Jiří Schwarz:
A na odborný dotaz reagují přiblblým výrazem nebo silnou naštvaností...
Volal mi nějaký "agent",  sliboval možné i nemožné, tak jsem ho chvíli nechal vykecat a když se nadechoval, zeptal jsem se, jestli mi to mohou dodávat s impedancí nižší než 1 Ohm.
Chvíli bylo slyšet, že se s někým radí a pak mi vysvětlil, že při 230V a hlavním jističi 25A to není možné...
Tak jsem mu řekl, že to nechci, že to mám, od lepšího dodavatele, který "umí i 5x méně"...
Když něco tvrdil o tom, že si dělám srandu, řekl jsem mu, že mám "50-ku",  § 6+7+8+9+10 a až on bude mít alespoň jeden z nich, tak že mi smí příště zavolat... A típnul jsem to... Už se neozval...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana