Jaký článek normy řeší změnu průřezu?
Vít Rotrekl:
Citace: David Hruda 20.09.2012, 20:20
>Strycharski: díky za věcnou odpověď, která bohužel naplnila moje obavy, že je to vlastně v pořádku. Nedělám revizi, je to zatím stavba a investor chce vědět, co je všechno špatně (bohužel po vyštukovaných omítkách). Pokusím se ho přesvědčit, že by bylo lepší aspoň ty největší hrůzy opravit, ale moje přesvědčovací pozice by byla lepší s konkrétní citací porušeného článku normy.
A je ten investor natolik zdatný v ČSN, že když mu řeknete dle ČSN 332130 čl.xy musí mít zásuvky takový a takový průřez, že to nezbaští? Je otázka toho co od té instalace investor chce. Pokud Vy mu navrhnete nějaké minimum co s tím je třeba udělat a on to nebude ochoten akceptovat, tak bych se na podpatku otočil. On mu to někdo stejně udělá, ale vy budete mít klidné spaní, že jste to zkusil jej přesvědčit.
David Hruda:
Citace: Marek Poláček 20.09.2012, 22:05
V podobných situacích by se dala použít tato norma: ČSN 33 2000-4-473, článek 473.2.1 až 473.2.3.
Ano, tohle je to, co jsem hledal! (jednicka)
Citace: Vít Rotrekl 20.09.2012, 22:10
A je ten investor natolik zdatný v ČSN, že když mu řeknete dle ČSN 332130 čl.xy musí mít zásuvky takový a takový průřez, že to nezbaští? Je otázka toho co od té instalace investor chce. Pokud Vy mu navrhnete nějaké minimum co s tím je třeba udělat a on to nebude ochoten akceptovat, tak bych se na podpatku otočil. On mu to někdo stejně udělá, ale vy budete mít klidné spaní, že jste to zkusil jej přesvědčit.
To bych jistě mohl udělat, a asi by to i tak u investora prošlo, ale já tohle beru jako určitou formu studia norem apod., abych v budoucnu věděl víc. Mám potom takový nějaký lepší pocit, když vím, že se mohu při kritice opřít o něco konkrétního.
Radim Strycharski:
Citace: David Hruda 20.09.2012, 22:21
Ano, tohle je to, co jsem hledal! (jednicka)
(no) Ochranu proti zkratu máte zajištěnou, to jste určitě nehledal. A proti přetížení na 99 % taky. S ohledem na úplný konec obvodu nebudete mít problém ani s úbytkem napětí. Článek fakt nenajdete. Asi bych uživateli připomněl, že nemůže instalaci dál případně rozšiřovat, protože přívod k poslední zásuvce je prostě definitivně poslední :)
Petr Doležal:
Citace: Marek Poláček 20.09.2012, 22:05
V podobných situacích by se dala použít tato norma: ČSN 33 2000-4-473, článek 473.2.1 až 473.2.3.
Jak píše kolega Strycharski. Mě byste o aplikaci těchto článků nepřesvědčili, mimo případ kabelu v izolační vatě. Ještě podotknu, že dle ČSN 332130/ed.2 není třeba uvažovat souběh kabelů.
David Hruda:
>Strycharski & Doležal: máte samozřejmě pravdu, jen jsem to přejel očima a nezapnul mozek na přemýšlení ::)
Takže zas nic.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana