Co by mohlo být příčinou výpadků FVE 100kW?

<< < (5/12) > >>

dolac:
S FVE už nejaké skúsenosti mám, a preto nesúhlasím celkom s názorom p. Rajmonta. V tomto prípade sa prikláňam skôr k názorom p. Švejkovského. Chybu by som preto zatiaľ nehľadal v striedačoch ale v sieti ako takej.
FV by som nepovažoval celkom za napäťový zdroj, ale skôr sa svojimi vlastnosťami podobá prúdovému zdroju. Napätie tesne pred vypnutím nadmerne narastie, čo v prípade prúdového zdroja môže byť spôsobené iba nárastom impedancie pripojenej siete. Môže to byť nejaká porucha prúdovej cesty (napr. opaľovanie nejakého kontaktu a pod.).
Nadpäťová ochrana vám nereagovala asi preto, že tá reaguje po nejakom reakčnom čase a ten bol asi kratší. Asi vám reagoval ochrana v striedačoch, tak ako uvádzal aj p. Švejkovský. 
To že vám FVE vypadáva iba pri vyššom výkone by tiež mohlo potvrdzovať poruchu prúdovej cesty, ktorá sa nemusí neprejaviť pri menšom prúde.       

dolac:
Citace: Lumír Bajgar  18.09.2012, 22:09

FVE je připojena kabelem AYKY 4x120 délka 10m do KS. Z této KS jsou napájeny garáže a pak to pokračuje kabelem AYKY 3x95+70 délka cca 300m do rozvaděče v trafostanici.

Myslím, že ak odber v garáži nepokryje výrobu FVE, tak je tých 300m káblom AYKY3x95 sakra hodne veľa. Kto vám to takto povolil pripojiť?   

raj:
Citace: Lumír Bajgar  18.09.2012, 22:09

FVE je připojena kabelem AYKY 4x120 délka 10m do KS. Z této KS jsou napájeny garáže a pak to pokračuje kabelem AYKY 3x95+70 délka cca 300m do rozváděče v trafostanici.

Tak... i když jde o nějakých necelých 150A, 300m AYKYny by vadit zatraceně mohlo.
Zkuste ještě měřit přímo v trafačce.

Citace: dolac  18.09.2012, 22:16

FV by som nepovažoval celkom za napäťový zdroj, ale skôr sa svojimi vlastnosťami podobá prúdovému zdroju.

FV střídač rozhodně v žádném případě proudový zdroj není.

Navíc "opalování kontaktů" by nebylo tak nádherně symetrické ve všech fázích.
... koukám co jsem psal už mne kolegové předběhli ...

raj:
Pardon...
Existují zapojení FVE střídačů jako proudové můstky (aby odpadla kondenzátorová baterie),  ale moderní střídače jsou všechny řešeny jako napěťové.

dolac:
Citace: Zdenek Rajmont  18.09.2012, 22:23

FV střídač rozhodně v žádném případě proudový zdroj není.

Samotný striedač nie, ale ak ho napájate z prúdového zdroja (FV panelu),  tak sa v žiadnom prípade nemôže chovať ako napäťový zdroj.
Ako napäťový zdroj sa môže chovať maximálne nabitá kapacita DC medziobvodu, ale z pohľadu 50Hz siet je to bezvýznamné. FVE zdroj nikdy neprispieva do skratu v sieti, teda ho nemôžem v žiadnom prípade považovať za napäťový zdroj.       
Citace: Zdenek Rajmont  18.09.2012, 22:23

Navíc "opalování kontaktů" by nebylo tak nádherně symetrické ve všech fázích.

Opaľovanie kontaktov som uviedol iba ako príklad. Vyzerá to naozaj symetrické. Uvedomte si však, že ak by sa nezmenila impedancia v sieti, a malo by stúpnuť takto výrazne napätie, musel by zdroj do siete dodávať mnohonásobne väčší prúd, a ten nemá odkiaľ dodať. Ibaže by ho dodal z DC medziobvodu. Neviem aká je tam veľká kapacita, a či je to reálne?

Ďalšia možnosť je to, že sa z nejakého dôvodu (napr. náhle zníženie zaťaženia v garážach) zvýši napätie na svorkách striedača o úbytok napätia na 300m kábli, ktorý bol pred znížením zaťaženia zanedbateľný.   

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana