Jaký může být asi záběrný proud rentgenu Chirana MP15?
Miroš Jan:
Citace: Roman Šafránek 14.09.2012, 22:58
Myslím si, že se u distributorů konkrétně s rentgeny a jejich zpětným vlivem na DS trošku počítá: Na webu ČEZu jsem narazil na:
V případě, že je požadováno připojení spotřebičů, které nesplňují požadavky ČSN EN 61000-3-2/3 (mohou ovlivňovat kvalitu dodávané elektřiny zpětným vlivem na distribuční soustavu provozovatele – např. tomografy, rentgenové přístroje, motory s rázovou charakteristik ou rozběhu, kolísavým odběrem proudu nebo častým zapínáním) je potřeba k žádosti doložit také Dotazník pro posouzení zpětných vlivů.
Toto je mi známo. Mám ale obavu, zda se podaří prosadit jistič, s vypínací charakteristik ou „D“. U vypínací charakteristik y „C“, se mě to podařilo prosadit u ČEZu již několikrát. :(
Oliver Mička:
No kamarát pracuje v elektro firme ktorá nedávno rekonštruovala čast elektroinštalá cie v nemocnici kde majú tiež rentgen chirana ( typ nevie ) a pripojený bol cez pôvodný istič J2RU 50B - 54,5A - podla projektu tam dávali istič D50/4 spolu s chráničom pred ním ale ten že bol na zákazku objednávaný. :)
Kamil Novák:
Zkratka MP znamená multi pulsní a tento typ vn generátorů se začal vyrábět právě proto, aby se snížily požadavky na parametry napájecí sítě.
Záběrový (nabíjecí) proud neměříme (není k tomu důvod), ale pokud si vzpomínám, tak dle požadavků výrobce se do přívodu mají osazovat pojistky (zpožděné?), min. 35A (což se taky tak běžně dělá) a silové vodiče v originálních přívodech, dodávaných ke generátorům, bývají CYA 6mm2.
Proto se mi zdá, že jestliže je tam pouze jistič 50A, něco je špatně.
Jističe na vývodech pro rtg. pracoviště pak bývají samozřejmě char. C, občas i D nebo R.
BTW : Honzo jsem zvědavý, jak proud naměříš.
František Kabát:
A nešlo by to spínat SSR? Vím, že by to bylo při tomto proudu asi dražší, ale zase by bylo zaručeno spínání v nule.
raj:
Citace: František Kabát 17.09.2012, 15:17
A nešlo by to spínat SSR? Vím, že by to bylo při tomto proudu asi dražší, ale zase by bylo zaručeno spínání v nule.
(eek) No... já nevím... ale v nule napětí máte na indukčnosti maximální proud ...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana