Jaký může být asi záběrný proud rentgenu Chirana MP15?
Miroš Jan:
Citace: Milan Hudec 13.09.2012, 22:21
Pouze bych připoměl existenci speciálních charakteristik chráničů pro napájení rentgenů
Milane, na to, jsem se neptal.
Citace: Jozef BABJAK 14.09.2012, 14:19
A ja dodám, že ich dodáva napr. Hager alebo Schrack. :-)
Mimochodom, čím sú špeciálne? Pokiaľ viem, malo by ísť o kombinácu typu A a typu G, ale asi musia mať čosi naviac, lebo viem, že napr. Schrack dodáva chrániče A/G a iné chrániče typu R.
To nejsou jediní výrobci těchto FI.
Budu si muset ten záběrný proud změřit. :)
Petr Doležal:
Není to moje parketa a proto se zeptám. Nezapíná se to stykačem v rozvaděči?
Miroš Jan:
Petře, čekám na dokumentaci, pak budu moudřejší. Ptal jsem se proto, zda někdo z kolegů již neměřil záběrný proud toho rentgenu, nebo něčeho podobného. U motorů jsem již záběrný proud měřil. Jakmile se mě vrátí klešťový wattmetr z kalibrace, budu měřit. :)
Miroš Jan:
Citace: Martin Kurka 13.09.2012, 21:22
Rentgen obsahuje poměrně veliký transformátor.
Záběrný proud se liší podle toho, do jakého fázového posuvu napájecího napětí se trefíte při zapínání = klasické transformátoro vé problémy. Pokud se spínačem netrefíte před maximum napětí, ale do nuly napětí může být proud i vyšší než je omezení ohmickým odporem vinutí - záleží i na posledním vypnutí, jaký zůstal remenentní magnetismus.
Takže prakticky se rentgeny jistí jističi s motorovou charakteristik ou D a protože musí být přes proudový chránič, smyčka tím vyhoví. Lepší přístroje se spínají přes sériový odpor vyřazovaný časovým relé. Ale to by byl zásah do RTG přístroje a s tím nejsou žádné žerty, to může jen a jen výrobce.
Martine, v návodu výrobce, se bohužel o vypínací charakteristic e nic nepíše, takže nevím. Jistič s vypínací charakteristik ou „D“, by zřejmě u ČEZu neprošel.
Jinak do vnitřního zapojení RTG, nemíním vůbec zasahovat.
Roman Šafránek:
Myslím si, že se u distributorů konkrétně s rentgeny a jejich zpětným vlivem na DS trošku počítá: Na webu ČEZu jsem narazil na:
V případě, že je požadováno připojení spotřebičů, které nesplňují požadavky ČSN EN 61000-3-2/3 (mohou ovlivňovat kvalitu dodávané elektřiny zpětným vlivem na distribuční soustavu provozovatele – např. tomografy, rentgenové přístroje, motory s rázovou charakteristik ou rozběhu, kolísavým odběrem proudu nebo častým zapínáním) je potřeba k žádosti doložit také Dotazník pro posouzení zpětných vlivů.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana