Je nutné mít hlavní jistič ve stodole, která je připojena na RD?
Petr Jakubec:
Citace: František Bernard 30.08.2012, 09:01
Podle mne máte min. tři možnosti: 1. napište si odpověď jakou potřebujete sám, 2. použijte duševní majetek revizního technika, který neměl žádný problém, 3. použijte jiné fórum.
Můj dotaz směřoval na "hlavní jistič" v rozvaděči, který bude ve stodole. Ostatní informace byly jen k popisu situace tak jak to vyžadují pravidla fóra (hlavně toho, že jeden jistič je již v rozvodnici RD a jak je daleko).
Tímto (poklona) za odpověď panu Jiřímu Š. Svejkovskému tak nějak jsem si představoval reakci odborníka.
Jeho odpověď byla přínosem pro tuto diskuzi, zatímco ta Vaše Františku Bernarde nikoliv. I tak (poklona) za Vaši účast a příspěvek do diskuze.
Roman Šafránek:
A to, že kabel 5x2,5 pravděpodobně nevyhoví pro jištění 25A vám nevadí? Nevadilo to ani tomu vašemu revizákovi? Divné.
Petr Jakubec:
Citace: Roman Šafránek 30.08.2012, 09:53
A to, že kabel 5x2,5 pravděpodobně nevyhoví pro jištění 25A vám nevadí? Nevadilo to ani tomu vašemu revizákovi? Divné.
Jestli vyhoví nebo ne neumím posoudit, ale od toho jsou revizní technici a revizi máme již 3 roky. Takže někdo z vašich řad RT nám to schválil => pravděpodobně vyhoví.
Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Petr Jakubec 30.08.2012, 08:45
v té stodole poběží max. okružní pila tzn. 1x 3f motor + světla
Zatížitelnost tohoto kabelu uloženého pod omítkou je 17,5A. Co na to víc říct.
Citace: Petr Jakubec 30.08.2012, 10:06
Jestli vyhoví nebo ne neumím posoudit, ale od toho jsou revizní technici a revizi máme již 3 roky. Takže někdo z vašich řad RT nám to schválil => pravděpodobně vyhoví.
Pozdravujte "kolegu".
Petr Jakubec:
Ajajajaj teď si sypu popel na hlavu, tak ten přívod je CYKY 5x4 a žádný 5x2,5.
No hlavně už vím, že ten jistič v rozvodnici RD stačí a ve stodole být nemusí a bude to chránič, který bude fungovat jako "Hlavní Vypínač".
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana