Je nutné mít hlavní jistič ve stodole, která je připojena na RD?
Václav 3:
No a já už vím, že na příští Vaše dotazy nemám odpovídat, protože je to ztráta času.
Jiří Schwarz:
Citace: Petr Jakubec 30.08.2012, 10:47
Ajajajaj teď si sypu popel na hlavu, tak ten přívod je CYKY 5x4 a žádný 5x2,5.
....
A to jste teď zjistil jak?
Vysekal jste kus ze zdi, abyste si přečetl označení?
Nebo vám tuto odpověď vnutil revizák, když vám přišel dát přes d... (přes ústa) za to, že jste ho svým tvrzením očernil?
Nebo si touto změnou tvrzení chcete jen pohladit svoje EGO, abyste se mohl cítit jako vítěz debaty?
bubák z cejlu:
Citace: Petr Jakubec 30.08.2012, 09:42
Jeho odpověď byla přínosem pro tuto diskuzi, zatímco ta Vaše Františku Bernarde nikoliv. I tak (poklona) za Vaši účast a příspěvek do diskuze.
A co se vám nezdá na odpovědi kolegy Bernarda? Je to velmi schopný odborník. Jenom prostě nemá zájem sypat vše na písknutí z rukávu, když už:
Nerespektujete činnost projektanta. Tím byste měl správně navržený rozvaděč co do velikosti i osazení. Oteplení asi s vámi nemá cenu už řešit, co?
váš revizní technik a potažmo i vy nerozeznáte 2,5 od 4, ale budiž, zase umíte jiná kouzla, co neumím já, třeba z 2,5 udělat přes noc 4
No a tak bych mohl pokračovat.
On vám vlastně kolega Bernard poskytl naprosto přesné rady pro to nej vyřešení vaší situace. Ať se vám to líbí nebo ne.
Štefan Beláň:
TO: Jakubec
Pokud se jedná o stavební objekt "stodolu", který byl zkolaudovaný a je určený pro uskladnění hořlavých látek (i když jej dočasně užíváte k jiným účelům a to bez změny užívání), je nutné, aby instalace včetně přívodu splňovala všechny podmínky souboru norem ČSN 33 2000, s upřesněním v uvedeným v části ČSN 33 2000-4-482 "Elektrotechnic ké předpisy - Elektrická zařízení - Část 4: Bezpečnost - Kapitola 48: Výběr ochranných opatření podle vnějších vlivů - Oddíl 482: Ochrana proti požáru v prostorách se zvláštním rizikem nebo nebezpečím" (norm)
PS: Vámi popsané úpravy a návrh instalace požadavkům ČSN 33 2000-4-482 nevyhovují. (no)
Doporučuji vám, abyste si nechal předem vypracovat návrh instalace odborným pracovníkem - projektantem. Pokud zažádáte úřady o oficiální změnu užívání, změní se i požadavky na elektrickou instalaci. :)
Petr Jakubec:
Citace: Jiří Schwarz 31.08.2012, 14:19
A to jste teď zjistil jak?
Vysekal jste kus ze zdi, abyste si přečetl označení?
Nebo vám tuto odpověď vnutil revizák, když vám přišel dát přes d... (přes ústa) za to, že jste ho svým tvrzením očernil?
Nebo si touto změnou tvrzení chcete jen pohladit svoje EGO, abyste se mohl cítit jako vítěz debaty?
Sekat zeď jsem nemusel stačilo otevřít:
Instalační krabice ve fasádě IP65
spojeno "svorka 3X16 krabicová, jednopólová"
Jestli revizní technik rozezná 2,5 od 4 nevím, předpokládám že ano. Původně napsaná specifikace byl můj nekvalifikovan ý odhad, protože otázka (jak jsem již jednou psal) směřovala k hlavnímu jističi.
Vítěz debaty nejsem a ani jsem se do žádné debaty pouštět nechtěl, ale za to už vím jak je to s tím "hlavním jističem". Díky panu Svejkovskému
Odpověď pana Václava3 je jistě správná, ale bohužel ne na mnou položenou otázku. (Prosím vás kolik je hodin ? -> Dva plus dva jsou 4) - chápete ?
To: Štafan Beláň
Při stavebním řízení pro povolení stavby RD byla stodola z důvodů požárních odstupů překlasifiková na na Sklad zahradní techniky.
Současná elektroinstala ce provedena původním majitelem neodpovídá vůbec ničemu, natož jakékoliv ČSN. (V současné době je odpojena od hlavního přívodu).
(poklona) za upozornění.
Vlastně hned první odpověď, měla celou tuto diskuzi ukončit.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana