Co když chránič 4pol přestane převádět N?

<< < (3/7) > >>

Jiří Schwarz:
Citace: František Šohajda  29.08.2012, 09:52

Musí se kupovat kvalitní přístroje a ne typu Ka..a a podobné, tam ty závady mohou být !
...

Právě u značky K**** jsem se u jednoho kusu (nemontoval jsem ho, ale hledal závadu, proč "bliknou světla" při zapnutí jiného spotřebiče) s větším přechodovým odporem při některých sepnutích setkal...
O pár korun dražší a o několik tříd kvalitnější tam maká!

Petr M:
V tomhle ohledu se ani tak nebojím kvalitního chrániče, jako spíš nulovacích můstků. Co jsem viděl v některých rozvodnicích z Polska... Na to, že PE a N jsou nejdůležitější vodiče z pohledu bezpečnosti, přepětí atd.,  je provedení některých hodně za hranou  (zle)

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jiří Buben  29.08.2012, 06:04

Již se to tu řešilo a tuším že kolega Švejkovský tam přikládal celkem výstižný obrázek.

Obrázek zde: http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,21849.msg155873.html#msg155873

Jiří Schwarz:
Citace: Petr M  29.08.2012, 11:31

V tomhle ohledu se ani tak nebojím kvalitního chrániče, jako spíš nulovacích můstků. Co jsem viděl v některých rozvodnicích z Polska... Na to, že PE a N jsou nejdůležitější vodiče z pohledu bezpečnosti, přepětí atd.,  je provedení některých hodně za hranou  (zle)

Pokud jde o N a PE sběrnice v rozvodnicích, tak za "jednu řadu" svorkovnic se šílenými šroubky by si měl "nafackovat" i takový výrobce jako Moeller!

Jan Alin:
Citace: František Šohajda  29.08.2012, 08:33

Taková porucha se vám stane jednou za milion let ! ;D ;D ;D ;D

Tak já mám vybráno, po ručním vypnutí došlo k ručnímu zapnutí a N kontakt zůstal nesepnut. Plovoucí nula toho byla důkazem. U chráničů umístěných v rozvaděčích, které jsou venku, nedám za kontakt N do ohně ani polínko, natož vlastní ruku.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana