Lze vyřešit protibleskovou ochranu obyčejnou pojistkou?

<< < (2/3) > >>

Milky:
Já si to o těch pojistkách myslel, že to tam přece musí přeskočit, ale viděl jsem ji v té zásuvce s protibleskovou ochranou tak mě to začlo zajímat. Takže teď už vím, že pojistka fakt nestačí a ještě jsem se dozvěděl, že to doma máme řešené docela nebezpečně :-D No...aspoň to mohu nějak začít řešit aby nás to v budoucnu nezabilo. Ještě, že o tomhle fóru vím. Dík za infa :-)

Jiří Schwarz:
Citace: Milky  20.08.2012, 10:56

... a ještě jsem se dozvěděl, že to doma máme řešené docela nebezpečně :-D No...aspoň to mohu nějak začít řešit aby nás to v budoucnu nezabilo. Ještě, že o tomhle fóru vím. Dík za infa :-)

Máte hromosvod? Jak udělaný? Jestli je "správně" udělaný, možná by to i "vyšlo, že potřebná vzdálenost od hromosvodu bude vyhovující...
A jak proudový chránič? Instalace na půdě - tam by měl být i kvůli ochraně před požárem...

Lukáš Rotrekl:
Citace: Daniel Hudzík  20.08.2012, 10:31

Ja by som sa len rad prisiel pozriet na tu Vasu DC siet.

Pane kolego, možná to tak nemyslíte, ale z textu to vyzní. Proč ta jízlivost? Ten člověk je evidentně laik a položil dotaz, protože chce něco vědět. Když mu dva až tři odpoví se stejnou jízlivostí, tak tady byl naposled a bude bastlit sám podle sebe.

Nebude lepší napsat 2-3 vysvětlující věty, vyvést tazatele z omylu (neznalosti),  než mu říct že je *****.

Daniel Hudzík:
Citace: Lukáš Rotrekl  20.08.2012, 12:50

Pane kolego, možná to tak nemyslíte, ale z textu to vyzní. Proč ta jízlivost? Ten člověk je evidentně laik a položil dotaz, protože chce něco vědět. Když mu dva až tři odpoví se stejnou jízlivostí, tak tady byl naposled a bude bastlit sám podle sebe.

Nebude lepší napsat 2-3 vysvětlující věty, vyvést tazatele z omylu (neznalosti),  než mu říct že je *****.

Preco potom laik rozobera predlzovaky a zvazuje potencialne nebezpecne upravy...

Ižák Ctibor:
Laik obyčajne rýpe do všetkého, čomu nerozumie a zdá sa mu to jednoduché práve preto, že je laik. Takému človeku je podľa môjho názoru vhodné vysvetliť,  že je to o mnoho zložitejšie, než si to myslí a bude lepšie, keď dá od toho ruky preč ,  pokiaľ si nechce ublížiť sebe, alebo inému ,  prípadne si spôsobiť veľké škody. 
Má aj druhú možnosť,  venovať sa tomu hodne viac, nájsť si literatúru a študovať.
Pravdepodobne po krátkej dobe štúdia zistí, že to čo vie, je strašne málo, v znení príslovia (ja viem, že nič neviem).

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana