Je opravdu nutné pospojovat vodovodní baterie?
Jan Alin:
Citace: Petr M 06.08.2012, 11:04
Radši dostanu ránu, při které dokážu ucuknout a jenom se trochu leknu, než oněch vybavovacích 25mA.
A to já radši dostanu pecku, která vyhodí chránič za 20ms než 15 mA trvale, kdy už většinou vlastní vůlí neovládnu svaly, nedokážu se pustit a budu čekat na systémové selhání. ;)
Milan Hudec:
Citace: zerotest 07.08.2012, 15:35
To:Rozmahel Vladimír Posláno: Dnes v 15:19
Nějak nechápu. Vnitřkem potrubí si přece mohu přivést potenciál země z části mimo budovu. Bleskový výboj si vyrovná potenciál vzduchem přes stovky metrů a pochybuji, že pár metrů vody ho zastaví. Mrzí mě, když odborníci bagatelizují rizika.
Myslím, že všeho s rozumem, to mě spíše v ČR sežere tygr na přechodu pro chodce v obýváku :)
Rozmahel Vladimír:
Citace: zerotest 07.08.2012, 15:35
...bagatelizuj í rizika....
To nebylo myšleno jako bagatelizace rizika, je to jen úvaha. Myslel jsem to tak, že pokud je např. boiler spolehlivě pospojován ochranným vodičem PE a dalším pospojovacím vodičem ve vzdálenosti potrubí k baterii např. jednotek metrů, tak už tímto opatřením máte vše na jednom potenciálu. Při tom uvažovaném blesku je to přes ten sloupec vodivě spojeno i bez drátu a to zejména při silném výboji nebo myslíte že ne? Pospojením tam zavlečeme vždy vše, předpoklad šíření výboje je zespodu po trubce, která je po trase uzemněna celou řadou připojených spotřebičů.
Marián K:
Citace: Milan Hudec 07.08.2012, 20:40
Myslím, že všeho s rozumem, to mě spíše v ČR sežere tygr na přechodu pro chodce v obýváku :)
Odhadujem riziko R x 10 na mínus 100, bohužiaľ nie 0 8).
Fuk Tomáš:
Citace: Rozmahel Vladimír 07.08.2012, 20:41
...pokud je např. boiler spolehlivě pospojován ochranným vodičem PE a dalším pospojovacím vodičem ve vzdálenosti potrubí k baterii např. jednotek metrů, tak už tímto opatřením máte vše na jednom potenciálu.
Ten potenciálně nebezpečný potenciál se na baterii nezavleče teplovodní trubkou jdoucí skrz boiler, ale studenovodní trubkou jdoucí jen kolem boileru.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana