Jaké jsou normy na zásuvkové obvody v Německu?
Rozmahel Vladimír:
Citace: Milan Hudec 26.07.2012, 10:56
Síť 400V bude mít více zatížených vodičů, tj potřebu vodičů vyššího průřezu :)
To jo, ale na přívodu, ne v koncovém obvodu zásuvky. Zásuvka je stále 230V/16A. Ať máte síť jakou chcete. ::)
Miroslav Minařík:
Citace: Milan Illek 26.07.2012, 15:37
K těm údajům, týkajícím se zatížitelnosti, se snad dospělo měřením.
To nezpochybňuji, ale jak je vidět norma nedává praktickou představu co se stane.
Milan Hudec:
Tak jsem na rychlo nechal tři přímotopy (cca24A) běžet přes 30m CYKY 3x1,5 (kabel položen na podlaze při teplotě okolí 22stC), šest hodin s tímto výsl.
teplota pláště max 52st
teplota izolace vodičů max 56 st
teplota holého vodiče 58st
teplota moje v těchto tropech - obrovská
Jan Alin:
Citace: Milan Hudec 28.07.2012, 10:13
Tak jsem na rychlo nechal tři přímotopy (cca24A) běžet přes 30m CYKY 3x1,5 (kabel položen na podlaze při teplotě okolí 22stC), šest hodin s tímto výsl.
teplota pláště max 52st
Výborně, a teď to chce vzít peřinu a metr toho kabelu do ní zabalit (pokud je k dispozici i nějaká jiná tepelná izolace, možno peřinu vynechat, péřový spacák taky vyhoví ;)). Pak by chtělo změřit teplotu izolovaného kabelu na tom kousku, docela by mě to zajímalo.
Edit: Pro jistotu bych si připravil i hasičák, ale třeba nikdo nezazvoní, nepozve experimentátor a na pivo a on na to nezapomene. ;D
Václav 3:
Citace: Milan Hudec 28.07.2012, 10:13
teplota pláště max 52st
Pane kolego, obdivuji Vaši oddanost řemeslu. V tomhle vedru protopit 33 kWh jako pokus a ještě být někde poblíž, to chce odvahu. Výsledek potvrzuje, že ta CYKY 3x1,5 použitá na zásuvky není až tak velký problém, alespoň v klasických zděných stavbách. Situaci v tepelné izolaci různých sádrokartonový ch a dřevěných podkroví a vestaveb by dobře imitoval pokus podle kol. Alina.
Pokus by bylo možná dobré zopakovat (až se ochladí, abyste si neublížil) s příkonem co nejblíže 3680W, což odpovídá použití jističe 16A a s tou peřinou namotanou na části kabelu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana