Jak naložit s PEN podle staré normy na rozhraní staré a nové instalace?

<< < (9/10) > >>

Petr Doležal:
Citace: Marek Zeman  19.07.2012, 21:33

Mám za to, že napěťově závislé jsou jen přenosné adaptéry do zásuvek nebo proudové chrániče ve vidlicích.

Máte pravdu, omlouvám se. Znovu jsem se vrátil do katalogu a výrobce tam má popis zásuvek s vestavenými chrániči a na konci popisu je přidán jako doplněk adaptér Elgard, což jsem přehlédl a četl:
Nejsou-li dodrženy parametry napájecího napětí, je napěťově závislý chránič vypnut prostřednictví m své podpěťové ochrany. Jejich ideální použití je „pod dohledem„ osob, které vědí, že při výpadku napětí tento chránič vypne a že je nutné jej znovu zapnout po obnově dodávky elektřiny oranžovým tlačítkem.
 :-[ Práce kvapná, málo platná

Jiří Schwarz:
Schizofrenie doby!
V autě každý chce mít ABS, airbag, případně další vymoženosti pro zlepšení bezpečnosti, i když s ním nejezdí každý den, i když s ním jezdí jen ten, kdo na to má "kvalifikaci"...
Na elektroinstala ci se často snažíme ušetřit nějakou to korunku, i když ji používáme každý den, i když ji používají i ti, co pro to žádnou zvláštní kvalifikaci nemají...

Ano, i elektroinstala ce Al/TN-C ze 70. let minulého století může při kontrole vykazovat vyhovující parametry, ale ta pravděpodobnos t "problému" je tam vyšší, asi síť TN-S asi nevznikla jen jako lobby výrobců vodičů (aby se jich spotřebovalo víc...) požadavek na použití Al vodičů až od větších průřezů také nevznikl pouze proto, aby se s nimi montérům špatně dělalo,... Proudový chránič nebyl vymyšlen proto, aby zabral místo a zvýšil cenu instalace...
Vše je výsledkem toho, jak se zvyšuje množství spotřebičů, je to odrazem toho, jaké maléry se staly a jak se hledá cesta, aby se neopakovaly...

Daniel Hudzík:
Citace: Jiří Schwarz  20.07.2012, 07:15

Schizofrenie doby!
V autě každý chce mít ABS, airbag, případně další vymoženosti pro zlepšení bezpečnosti, i když s ním nejezdí každý den, i když s ním jezdí jen ten, kdo na to má "kvalifikaci"...
Na elektroinstala ci se často snažíme ušetřit nějakou to korunku, i když ji používáme každý den, i když ji používají i ti, co pro to žádnou zvláštní kvalifikaci nemají...

Ano, i elektroinstala ce Al/TN-C ze 70. let minulého století může při kontrole vykazovat vyhovující parametry, ale ta pravděpodobnos t "problému" je tam vyšší, asi síť TN-S asi nevznikla jen jako lobby výrobců vodičů (aby se jich spotřebovalo víc...) požadavek na použití Al vodičů až od větších průřezů také nevznikl pouze proto, aby se s nimi montérům špatně dělalo,... Proudový chránič nebyl vymyšlen proto, aby zabral místo a zvýšil cenu instalace...
Vše je výsledkem toho, jak se zvyšuje množství spotřebičů, je to odrazem toho, jaké maléry se staly a jak se hledá cesta, aby se neopakovaly...

(jednicka)
Pride mi scestne, ak niekto na tomto fore radil ponechat TN-C s privodom 2x2,5 a podobne...

Hugo K.:
to D.Hudzík
Protože jsem uživatelem sítě TN-C,pořídil jsem FI do zásuvky v ceně 400.-Kč za kus, z obchodu elektro známého jména. Těm nejlevnějším z tržnice nebo marketů se vyhýbám.Pračka je  přes adapter připojena stále.
Dle potřeby mohu adaptér strčit do kapsy a chránit zásuvku kterou zrovna používám.I když s drtivou převahou spotřebičů v II.třídě to není až tak aktuální.
K té údržbě sítě. Vzhledem k tomu, že se nezůčastňuji prvomájového průvodu, 1.května dopoledne si cvičně rozeberu pár zásuvek nebo krabic.

Petr M:
Citace: Hugo K.  20.07.2012, 08:09

Dle potřeby mohu adaptér strčit do kapsy a chránit zásuvku kterou zrovna používám.I když s drtivou převahou spotřebičů v II.třídě to není až tak aktuální.

Osobně nějak nerozlišuju třídu 0 (pod zámkem v pracovně),  1 a 2. Třeba fén je ve tř. 2, ale v koupelně. Strunovka je ve tř. 2, ale na zahradě. Flexa a vrtačka se občas vyskytnou na dvoře,...  8)

Prostě mimo mrazáku, zabezpečovačky, IT a topení patří všechno v domu za chrániče. Bez kompromisu.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana