Kam umístit malý rozvaděč v jímce čističky odpadních vod?
Milan Hudec:
Citace: Milan Illek 14.07.2012, 12:58
Na řešení problému stačí pouze rozumět česky. Bytový rozvaděč asi nepatří do jímky ČOV. :'(
To jako platí, i v případě, že má průhledné víko?
Radek Červený:
Citace: Klapanec 13.07.2012, 14:39
Rozvaděč je klasický bytový s průhledným víkem.
Klapanec, Klapanec,
musíš dostat kopanec,
a to nejlépe pořádný,
abys pochopil....
že je třeba projekt řádný,
žumpa není byteček,
a elektrikář blbeček,
dodrž předepsané krytí,
to prostě musí býti,
optej se i svojí máti,
že do žumpy můžeš sráti,
ve zlém moji radu neber,
a do elektriky se neser.
Na rozvodnici v krytí IP 40/20 do jímky už nejde vymyslet ani verš, to by nenapadlo ani elektrozedníka . A to průhledné víko .... úsměvné ;)
Klapanec:
Vaše poezie je opravdu skvostná, a snažím se pochopit ten sarkasmus, i když mi to nějak nejde.
Tak tedy na doplnění:
1- instalace je již dávno hotová dodavatelskou firmou u domu mých příbuzných, kteří se tam přistěhovali
2- já se nezabývám elektroinstala cí, ale snažím se vše pochopit selským rozumem
3- co já se alespoň díval na internet, prostředí nemám co určovat
4- prostor, kde je umístěn rozvaděč je suchý, prostě izolovaná betonová místnost. Podle mě se nijak neliší kupříkladu od kuchyně, kde také dochází občas ke hromadění vlhkosti, nebo může napršet oknem
5- snažím se jen zaujmout nějaké stnovisko, jestli mají příbuzní investovat do nové elektroinstala ce, nebo nehrozí, vážné nebezpečí.
Jinak (poklona) za připomínky k funkci stykače, to by mohl být do budoucna problém.
IM:
Citace: Klapanec 15.07.2012, 11:08
Tak tedy na doplnění:
1- instalace je již dávno hotová dodavatelskou firmou u domu mých příbuzných, kteří se tam přistěhovali
Proč potom dotaz, kam umístit rozvaděč? ::)
Někdy není vhodné u VTZ postupovat dle selského rozumu. (no)
Stanoviska k provedení elektroinstala ce zaujímá revizní technik a uvádí v revizní zprávě. :)
Miroš Jan:
To : Klapanec
Pokud už mermomocí chcete rozvaděč nad ČOV, tak když se provede opatření na zamezení rosení, není problém. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana