Teče ethernet přes fázi?

<< < (4/9) > >>

Roman Šafránek:
Myslím si, že je skoro snazší odposlechnout nešifrovaná data z UTP než z dobře nastavené (WPA2-EAP) šifrované wifiny.

Jirka Š. Svejkovský:
Zatímco k Wifi signálu má přístup kdokoliv jde okolo, k UTP se musíte dostat. Zabezpečení UTP je tak dobré,  jak dobrý máte zámek na dveřích.

Pro ty, co by přecejenom chtěli zajistit i UTP, máme tu SSH tunel. Ten ale musí podporovat jak PC, tak router.

Jiří Schwarz:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  04.07.2012, 16:09

Zatímco k Wifi signálu má přístup kdokoliv jde okolo, k UTP se musíte dostat. Zabezpečení UTP je tak dobré, jak dobrý máte zámek na dveřích...

Podle "ceny informace",  kterou chci získat, se mění u vynaložený prostředek...
I když má UTP kroucené páry, i ty něco málo vyzáří a tak se dá speciální technikou něco odchytit...
U STP je to horší.
DSP (digitální signálový procesor) podporovaný dostatečně výkonným procesorem dokáže vytáhnout i něco, co je X dB pod úrovní šumu.
Otázkou je, kdo my mě např. kontroloval co mi běží mezi PC a externím diskem.

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Jiří Schwarz  06.07.2012, 20:51

Otázkou je, kdo my mě např. kontroloval co mi běží mezi PC a externím diskem.

Kdyby prošla ACTA, on už by se někdo našel. Naštěstí neprošla.

bohus:

Potřeboval bych rozšířit eth. síť z domu do garáže s dílnou.
Garáž na zahradě je od domu vzdálená cca 50m.
V domě mám za hodinami hlavní rozvaděč odkud jsou rozvody do domu a  přes tří fáz. jistič do garáže s dílnou, kde je další rozvaděč s proudovým chráničem ze kterého jsou rozvedeny tři zásuvkové větve, dvě světelné a jedna tří fáz. zásuvka.

Jakým způsobem zjistím společné fáze v domě a v garáži s dílnou, abych mohl zapojit na společnou fázi POWERLINE 200Mbits

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana