Teče ethernet přes fázi?

<< < (5/9) > >>

Jiří Schwarz:
Když jsou v garáži 3 zásuvkové okruhy, jsou na různých fázích?
Pokud ano, tak se to dá jednoduše "vyzkoušet".

Ale jsem realista a v tomto případě tak trochu pesimista.
200Mbits na 50 m přes jističe a chrániče asi bude problém protlačit. To chodí v rámci 1 okruhu, aby tam nebyly vloženy "cívky"...

Zdeněk Mazač:
Moje zkušenost s použitím Power Line je vesměs dobrá, záleží hodně na značce. LAN je samozřejmě určitě lepší, ale vždy nejde použít.
Realizoval jsem více sítí a to s adaptéry s šifrováním i bez šifrování nebo i v některém místě byl instalován adaptér s extenderem. Reklamace nulová i když u některých značek došlo po nějakém čase po záruce k nefunkčnosti. Ale v provozu mám ještě adaptéry z doby před více jak 10 lety.
U této techniky je dobré používat zařízení od jedné firmy i když kombinace různých výrobců  je možná. Ale to je nutné předem vyzkoušet. Tak jako nelze předem říci, že vše bude v rámci třeba bytu fungovat.
V cestě nesmí být třeba prodlužky s filtry a hlavně je důležité mít v pořádku impedanci sítě. Každý vadný spoj zmenšuje dosah a zanáší do přenosu poruchovost a nespolehlivost .
V ČR je tato technika velmi málo využívána.

bohus:
Ano zásuvkové okruhy v garáži jsou každý na jiné fázi, aspoň si myslím podle řazení jističů, které jsou vedle sebe. Je zajímavé, že každý večer když přijdu z práce přestane v garáži síť fungovat a přes den, když si pinknu tak funguje. Už nevím co by to mohlo dělat. Na jednom okruhu v garáži mám Powerline, router, napájení kamer a doma na okruhu, kde je zapojen Powerline je rovněž více spotřebiču. Ráno, když vstávám tak zase síť funguje :-\,  nemůže to dělat třeba HDO ve večerních hodinách když přijdu domů zrovna vypíná kotel, ale teď už výluka není a stejně to nefunguje.

Zdenek Hejčl:
V začátcích internetu to bylo v některých hotelích běžné. V současné době fungují na WIFI.

bohus:
Citace: bohus  02.03.2016, 18:29

Ano zásuvkové okruhy v garáži jsou každý na jiné fázi, aspoň si myslím podle řazení jističů, které jsou vedle sebe. Je zajímavé, že každý večer když přijdu z práce přestane v garáži síť fungovat a přes den, když si pinknu tak funguje. Už nevím co by to mohlo dělat. Na jednom okruhu v garáži mám Powerline, router, napájení kamer a doma na okruhu, kde je zapojen Powerline je rovněž více spotřebiču. Ráno, když vstávám tak zase síť funguje :-\,  nemůže to dělat třeba HDO ve večerních hodinách když přijdu domů zrovna vypíná kotel, ale teď už výluka není a stejně to nefunguje.

Ještě dodám, že v garáži u PCL a ve stejném okruhu je zapojeno napájení ustřeny GSM alarmu (430Mhz) a PCL jsou TP-LINK TL PA2010

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana