Co se stane, když poběží motor pouze na hvězdu a nepřepnu ho do D?
kujsa:
(poklona) moc za odpovědi. samozřejmě výkon na trojúhelník by se hodil, ale s hvězdou taky přežiju... je to patkový motor, který chci na fukar. jeho výkon je 7.5 kW 1400 ot/min, tedy ne žádný extra silný samozřejmě, Měj jsem fukar s původním motorem, který léty dosloužil, sehnal jsem se tedy stejný podle parametrů, jediný rozdíl je, že tenhle motor je výrazně těžší. zapojil jsem ho do trojúhelníku, zapnul na hvězdu a na trojúhelník a šlo to, ale točil na druhou stranu. což u fukaru zrovna vadí. tak jsem přehodil fáze, točí na správnou stranu. ale nejde mi po roztočení na hvězdu přejít na trojúhelník, protože vždy vylétnou pojistky. tak tedy nevím, jesli ještě třeba není chyba v tom přepojení nebo jinde...
Petr Doležal:
Citace: kujsa 24.06.2012, 20:50
tak jsem přehodil fáze, točí na správnou stranu. ale nejde mi po roztočení na hvězdu přejít na trojúhelník, protože vždy vylétnou pojistky. tak tedy nevím, jesli ještě třeba není chyba v tom přepojení nebo jinde...
Kde jste ty fáze přehazoval?
Lukáš Rotrekl:
Udělal jste někde chybu při přepojování. Nezdá se mi, že by u fukaru byla na jednu stranu tvrdší charakteristik a zátěže než na druhou.
Nic moc si z toho nedělejte, pokud nejste elektrikář tak se v tom sice nemáte co šťourat, ale tipl bych, že pro cca polovinu elektrikářů bude zapojení motoru Y/D rovno maturitě.
Zdenek Hejčl:
To bude asi chyba v zapojení. ;)
František Janeček:
Jestli původní motor měl stejné parametry a jištění drželo, máte pravděpodobně špatně zapojený přepinač s motorem.Chtělo by to někoho, kdo tomu rozumí přímo na místě a zkontrolovat zapojení.Jak jsem již psal dříve, trvalý chod do hvězdy vadit nebude ale musíte počítat s třetinovým výkonem což nevím jak zajistíte. :)
Elektrikáře si opatřete takového, pro kterého to nebude maturita.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana