Co je horší? Souběh nn a dat nebo jejich křížení?
jouda1:
Citace: Roman Šafránek 07.06.2012, 23:36
Nevěřím tomu, že svéprávný elektrikář s platnou vyhl. 50 nahlas řekne:.............. ...." Zvokáč na tel. lince bych možná vyměnil z stíněné UTP ... A nebo stíněný ten silový kabel"
Stíněné UTP neexistuje, pravděpodobně myslíte STP.
Mirek Čech:
Citace: jouda1 08.06.2012, 11:00
Stíněné UTP neexistuje, pravděpodobně myslíte STP.
Slovíčkaření když v shopu kde se prodávají komponenty na sítě a řeknu stíněné UTP tak mi automaticky prodá STP.
Jen jsem se stále nedostal k tomu k čemu jsem se dostat chtěl a to co mi udělá to když povedu 230V souběžně s ADSL? Sice již někdo naznačil že by k rušení dojít mohlo,ale mne by spíše zajímaly partické zkušenosti?
Je dost možné taky to že se ptám na nesprávném místě.
M Čech
jouda1:
Souběh silového vedení a a UTP je povolen v maximální celkové délce 2m. Pokud tato vedení jdou stejným směrem po větší délce a nejsou oddělena stíněnou přepážkou musí být vedena ve vzdálenosti minimálně 20 cm od sebe. Pozor, špatně uzemněná, nebo dokonce neuzemněná přepážka nepomůže.
UTP je CAT5, nebo CAT6?
Mirek Čech:
Citace: jouda1 08.06.2012, 11:33
Souběh silového vedení a a UTP je povolen v maximální celkové délce 2m. Pokud tato vedení jdou stejným směrem po větší délce a nejsou oddělena stíněnou přepážkou musí být vedena ve vzdálenosti minimálně 20 cm od sebe. Pozor, špatně uzemněná, nebo dokonce neuzemněná přepážka nepomůže.
UTP je CAT5, nebo CAT6?
CAT5e
Jozef BABJAK:
Prepážky bývajú aj plastové, napr. v plastových parapetných kanáloch. Prepážky totiž neriešia rušenie, ale iba rozdielnu napäťovú úroveň dátových a silových vedení. Ak sa bavíme o domácej inštalácii, CYKY sú obyčajne skúšané na 4kV, zatiaľ čo dátové káble iba na 1kV. Rušenie sa rieši tienenými káblami, a to tak dátovými (najčastejšie), ako aj silovými (zriedkavejšie).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana