Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat
Novinky:               PROSÍME VŠECHNY UŽIVATELE, PŘED POUŽITÍM DISKUSÍ ČTĚTE MÍSTNÍ PRAVIDLA! ZDE ...!

+  Diskuse Elektrika.cz
|-+  Pracovní zóna
| |-+  -B- 30 denní zóna dostupných diskusí
| | |-+  Poradíte nějaké levné "hobby" světlo do bazénu?
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma. « předchozí další »
Stran: [1] Dolů Poslední příspěvky Tisk

Upozornění!
Odpovědi na témata nejsou právně závazné!
Na elektrickém zařízení smí pracovat pouze osoba s příslušnou kvalifikací dle nařízení vlády 194/2022 Sb. Podrobnosti zde!

Autor Téma: Poradíte nějaké levné "hobby" světlo do bazénu?  (Přečteno 3839 krát)
Roman Line
Neverifikovaný uživatel @1

« kdy: 30.05.2012, 11:05 »

Mam bazen od firmy Mountfield.
Je to nadzemni bazen, ktery je mozne i zapustit. mam ho zapusteny v zemi.
Konstrukce je plechova s ocelovymi vzperami. zevnitr je pak folie.
Ve stene jsou dva otvory - skimmer (prepad vody) a privod ciste a ohrate vody.
Rad bych instaloval v bazenu nejake levne osvetleni.
Pokud se kouknu na klasicke bazenove osvetleni, jdou ceny az k cca 10-ti tisicum i vyse.
Navic se vsechna svetla davaji do steny bazenu, to uz u mne nejde - bazen uz je v zemi obetonovan, pouze z jedne strany cca 40 Cm kouka nad zem (teren je ve svahu).

Hledam tedy nejake osvetleni, ktere strcim do bazenu, necham ho volne lezet na dne, pripadne zavesim na silon u steny bazenu apod - vydrzim, ze z bazenu pujde ven kabel :-) videl jsem na internetu svetlo, ktere je drzeno magnetem umistenym z venku, ten zaroven indukuje proud v protikusu na vnitrni strane bazenu.

To je super, ale funguje to jen pres PVC steny. jak jsem ale psal, muj bazen ma plechovou konstrukci, takze to by nefungovalo.
hledam nejake levne (zrejme LED?) osvetleni na 12 V.
Mozna si to predstavuji moc jednoduse: trafo 230/12 V, odtud kabel k vodotesnemu svetlu.
Nejaky slusnejsi vykon apod. prosim, poradte jak to vyresit - za malo penez hodne muziky (svetla). Cely dum vcetne bazenu, tepelneho cerpadla a filtrace mam pres proudovy chranic umisteny v hlavnim rozvadeci.
Zaznamenáno
Zdenek2752
« Odpověď #1 kdy: 30.05.2012, 17:50 »

Blbě se to čte. Doplňte háčky a čárky.
Zaznamenáno
Petr Doležal
*

emeritní projektant z Brna (prostě důchodce)

« Odpověď #2 kdy: 30.05.2012, 20:52 »

.

* led.jpg (177.68 KB, 1920x1028 - prohlédnuto 709 krát.)
Zaznamenáno

Na zdraví a abychom byli lidmi
to vám přeje celoživotní projektant nn, vn, někdy i vvn rozvodných zařízení
Roman Line
Neverifikovaný uživatel @1

« Odpověď #3 kdy: 30.05.2012, 21:15 »

poklona  za sken z google ...  to jsem samozrejme udelal take (jeste nez jsem vlezl sem na forum)... najdete miliony svetel do bazenu betonovych, laminatovych apod.. z 99 procent se jedna o svetla, ktera se zabudovavaji do steny bazenu.. ja potrebuji svetlo, ktere povesim na stenu nebo polozim na dno, svetlo bude mit dostatecne kryti, svitivost, nebude mit pri sviceni 100 stupnu, pripadne bude esteticke (nabizi se pouziti treba osvetleni do jezirek, ale to jaksi v bazenu nepusobi zrovna hezky) apod. Myslel jsem, ze bude vice lidi, ktere uz toto resili nebo resi. Nasel jsem nekolim oznosti, ale nejsme presvedceno o vhodnosti reseni...
Zaznamenáno
Miroš Jan
OSVČ - živnostník
*

telefon +420 604791991

« Odpověď #4 kdy: 30.05.2012, 23:04 »

Na tom prvním odkazu není uveden údaj o krytí svítidla. Ty další dva lze použít. Úsměv
Zaznamenáno

elektromontér, RT E2/A, strojní zařízení,průmyslové instalace
Stran: [1] Nahoru Poslední příspěvky Tisk 
« předchozí další »

Příbuzné diskuse a články z Elektrika.cz

Příbuzné diskuse a články z Kutil.elektrika.cz

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!
+420 910 100 100
Stránka vytvořena za 0.025 sekund, 21 dotazů.