Jak správně připojit svítidlo veřejného osvětlení na sloupovou svorkovnici TN-C?

<< < (2/4) > >>

David Hruda:
Citace: Robert Berka  22.05.2012, 11:30

No stím se nějak nemohu smířit a tak jsem našel tento článek.
PE a N, každý vodič musí mít svoji svorkovnici v místě rozdělení. ČSN 332000-5-54 ed.2 čl.543.4.3

Nevím, jestli si nepletete slova musí a mohou.... Já tam vidím "mohou".

Robert Berka:
 (poklona)  za upozornění, jeto tak, mohou. Je tedy někde v normě uvedeno že na jedné svorce nemohou být spojeny vodiče PEN -- PE --N.  (poklona)  za reakci.

David Hruda:
>Berka: právě jste se dočetl, že mohou. Proč by tedy někde jinde bylo napsáno, že nemohou? Zbytečně si to komplikujete, prostě to tak udělejte. Já vidím jako daleko větší oříšek spojení několika vodičů velice rozdílných průřezů na jedné svorce.

Petr Doležal:
Pohled z jiného úhlu. Pěknou řádku let již VO neprojektuji, avšak domnívám se :
K vaší svorkovnici dodavatel nabízí dodatečné kryty IP20 až IP40. U otevřených nebo zcizených dvířek má mít elektrozařízen í krytí min. IP20. Potud v pořádku.
Jenže, ČSN 33 2000-7-714 ale praví, že elektrozařízen í VO má mít krytí min. IP33 (neplatí pro svítidla výše jak 2,5m),  realizované buď konstrukcí nebo instalací. Neznám výrobce stožáru VO, který by deklaroval krytí dvířek IP33 a proto jsem navrhoval svorkovnice Guro, jež mají IP43 až IP55. Toto krytí je vítáno i kvůli kapající, vysrážené vodě uvnitř stožáru. 
Pokud se něco změnilo, opravte mě někdo.

Lukáš Rotrekl:
Ne nezměnilo, ale tato svorkovnice stojí kolem 500Kč, zatím co třeba Bečovácká poskládaná z řadovek cca 200Kč.

Nicméně moji montážníci chcou EKM protože se jim lépe zapojují než cokoliv ostatního.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana