Slyšeli jste o chystaném zrušení normy na jímače ESE?
Petr M:
Citace: Jan Alin 29.04.2012, 22:11
Ano, jsem trochu "nasrán" na stav který tu panuje, je tu čím dál větší bordel a změny v předpisech nejdou k lepšímu, nezavádějí pořádek a hlavně, jsou nevymahatelné.
To je ale dobře, ne? Ještě aby někdo mohl vymáhat nepořádek násilím... :D
IM:
Citace: Jan Alin 29.04.2012, 22:11
... jinak ale pracovníci OIP mají docela hezké bundy...
Jó, to by se to rýmovalo... :D
Pavel Ryšavý:
Citace: Lukáš Rotrekl 29.04.2012, 22:13
Já měl samozřejmě na mysli hlavně verze s aktiváky, kdy úžasným příkladem je taková Olympia Brno, kdy objekt o rozměrech cca 600 x 300 metrů, kde v současné době tvoří "ochranu před bleskem" tuším 4 hlavice aktiváku se svody vedenými doví kudy... Myslím, že zde bude problém napasovat na to jakékoliv řešení bez stavebních zásahů....
Olympii neznám do detailu, ale pokud není (d)odrbané uzemnění, tak možná jediná úprava by byla sundat ten aktivák, a zkontrolovat pospojování ocelovky.
Nebo se vám zdá profil HEB 400 pro hromosvod málo, a chcete mu pomoci osmičkou kulatinou?
Lukáš Rotrekl:
Ono toho bude víc, co by se muselo dohledat a řešit. Pochybuju, že střecha bude z takového materiálu aby nemusela být chráněna před přímým úderem. Stěny jsou zděné myslím zděné nebo z betonových prefabrikátů, takže se asi nebudou dát považovat za klec, čímž to naroste na středu budovy dostatečná vzdálenost mezi jímací soustavou a vnitřními instalacemi do značné délky, o nasazení svodičů si dovolím minimálně pochybovat...
Stejně tak jako o cíleném vodivém pospojování té ocelové nosné konstrukce a jeho zadokumentován í... a skoro bych se i bál spoléhat na uzemnění této OK... ale možná se pletu..... Nic méně praktické zkušenosti se stavebnictvím, kdy se stavební firmě zdá zbytečné zemnit nádrž s benzínem, protože je přece zakopaná v zemi a propojovat armování v betonu (aspoň trochu), protože se navrch dá aktivák a nemusí se nic řešit mě jaksi nedovolí uvažovat jinak....
Jiří Schwarz:
Chybička se vloudila, příspěvek o aktivácích na budově nemocnice v "Onďákově" jsem dal do jiného vlákna, kde taky řeší problematika hromosvodů...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana