Jak vypočítat přípojné body antistatické podlahy ?
František Šohajda:
Podle čeho (nemohu najít kde je to napsáno) se vypočítá počet bodů napojení na antistatickou podlahu ?
Někde jsem viděl vzorec podle m2 podlahy místnosti..... . (norm)
Jaroslav Jonáš:
PN 5410/97 podniková norma fatra ALIACHEM Napajedla. Do 100 m2 2 svody, na dalších započatých 100 m2 vždy jeden další svod.
František Šohajda:
Platí to i pro ostatní výrobce, nebo mají různé podmínky pokladu ?
Nemáte tuto normu PN ?
Co jsme četl tak RT elektro má přejímat práci od kladečů s nějakým protokolem o měření od nich ?
Zatím to nikdo neměl ? A potom má na základě tohoto měření od kladeče podlahy napsat revizní zprávu o měření revizním technikem!
Petr Doležal:
Doplnění na základě příspěvku kolegy Jonáše:
http://www.fatrafloor.cz/uploads/pdf/lino-kladecsky-predpis-c-1271146387.pdf
vodivé podlahoviny viz kapitola 9.
protokoly při přejímce viz kapitola 12., kdo se s nimi už setkal? ;)
Milan Karvánek:
Citace: František Šohajda 03.05.2012, 18:53
Platí to i pro ostatní výrobce, nebo mají různé podmínky pokladu ?
Nemáte tuto normu PN ?
Co jsme četl tak RT elektro má přejímat práci od kladečů s nějakým protokolem o měření od nich ?
Zatím to nikdo neměl ? A potom má na základě tohoto měření od kladeče podlahy napsat revizní zprávu o měření revizním technikem!
:D A co by pak asi bylo předmětem vaší práce při revizi kdyby vám měření provedli kladeči (profesí to jsou dílem podlaháři a dílem pomocní dělníci)?
Podle mých zlušeností je základem dokumentace výrobce krytiny (viz předchozí příspěvky) nebo pokud se jedná o celý systém třeba zdvojených podlah pak od výrobce celého systému (ten mohl použít vrchní krytiny dalších 3. výrobců a musí jejich podmínky zohlednit ve svém předpise. Před započetím revize chci od podlahářů vždy technický katalogový list krytiny, nebo celého systému a kladečský předpis, pokud tam nejsou potřebné informace a odkazy na normy, měření, hodnoty, počty uzem. bodů a další potřebné, žádám o doplnění. Nicméně se mi ještě nestalo, že by potřebné informace v dostatečném rozsahu výrobce neměl k dispozici, někdy to vázne u stvební firmy, někdy u samotných podlahářů.
Cílem měření a revize je totiž ověřit vlastnost kompletní hotové podlahy.
Osobně jsem při revizích podlah narazil na trošku jiný problém: nikde jsem nenašel jak má fyzicky vypadat ten uzemňovací bod. Zatím mi neporadili ani zkušenější kolegové. Tak pokud někdo máte nějaký nápad rád se přiučím.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana