Víte jaké hrozí nebezpečí u jednožilových kabelů přichycených SONAPkou?
Fuk Tomáš:
Citace: Milan Illek 25.04.2012, 10:16
Tak o téhle teorii bych si dovolil pochybovat... ::)
Úplně s Vámi souhlasím.
Problém není v "závitu nakrátko", ale v magnetizačních ztrátách ferromagnetick é objímky.
Ostatně to není moc dávno, co tu kdosi chtěl měřit proud vodičem tak, že namotal nějaké ty závity kolem "měřeného" vodiče a doufal, že se něco naindukuje. Naindukovalo se kulové.
raj:
Citace: Fuk Tomáš 25.04.2012, 17:38
Úplně s vámi souhlasím.
Problém není v "závitu nakrátko", ale v magnetizačních ztrátách ferromagnetick é objímky.
Ostatně to není moc dávno, co tu kdosi chtěl měřit proud vodičem tak, že namotal nějaké ty závity kolem "měřeného" vodiče a doufal, že se něco naindukuje. Naindukovalo se kulové.
(wall) Jsem to hlava skopová ... Jasně že se naidukuje kulový.
Neustále sice na vodiče navlékám nějaká proudová trafa, ale nedocvaklo mi, že mají toroidní jádra a na nich teprve vinutí...
Miroslav Minařík:
Citace: Zdenek Rajmont 25.04.2012, 19:25
(wall) Jsem to hlava skopová ...
Jak dopadla možnost testu?
Jiří Schwarz:
Citace: Zdenek Rajmont 25.04.2012, 19:25
Jsem to hlava skopová ... Jasně že se naidukuje kulový.
...
Tím, že nejsou rozměry "nulové" a nejsou všechny části stejně vzdálené, alespoň něco se tam naindukovat musí...
Václav 3:
Problém bude pouze s vířivými proudy v masivním materiálu svorky, jádro proudového měřícího transformátoru je také navlečeno na silový vodič, přesto se nijak nadměrně nezahřívá. Je vyrobeno z trafoplechů vzájemně od sebe izolovaných, čímž jsou vířivé proudy potlačeny.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana