Používá se pro blokaci HDO stykač S1(2) se spínacími, nebo rozpínacími kontakty?

<< < (2/4) > >>

Martin Šedivý:
Pane Schwarzi, nemyslím si, že je plombování jističe důvodem k zamezení odběru v NT. Naopak, elměr  spadne do VT. Zaplombování jističe v poloze ON se ,opticky, nezmění ani po jeho vybavení.

Jan Alin:
Citace: Martin Šedivý  12.04.2012, 21:34

Pane Schwarzi, nemyslím si, že je plombování jističe důvodem k zamezení odběru v NT. Naopak, elměr  spadne do VT.

Měření jsem už mnoho let neviděl, ale co pamatuji, tak počítadlo elektroměru opravdu spadlo do nočního tarifu.

Václav 3:
Elektroměr - ovládání tarifu:

VT = zapnuto
NT = vypnuto

Stykač - spínání spotřebičů:

VT = vypnuto
NT = zapnut

HDO používá jako výstupní prvek klopné relé s permanentními magnety, které zůstane v nezměněné poloze i po vypnutí napájení, tudíž by stačilo vypnout napájení HDO ve vhodnou dobu a odběr by byl  trvale registrován pouze v NT. 

Pokud vypadne tento zaplombovaný jistič znamená to poruchu HDO (nic jiného na něm není zapojeno) a je třeba zavolat technika distributora. S výpadkem tohoto jističe jsem se setkal snad jen jednou a příčinou bylo poškození při bouřce, zároveň byl vadný i elměr, v rozvodu domu k žádné další škodě nedošlo.

Martin Šedivý:
Problém je ten, že zaplombovaná páčka jističe zůstane natažená i po vybavení, podle zbůsobu zaplombování, a jedním z mála ukazatelů je terčík na jističi, případně nefunkční HDO. Kdo to kdy kontroluje? Snad bych na to přišel při vyúčtování. Pravdou je, že jsem se v vybaveným jističem HDO ještě nesetkal. V jakém tarifu zůstane viset elměr budu asi muset vyzkoušet, neboť žiji v domění, že vždy spadne do VT.

Martin Novák:
Elektromer bez napeti VZDYCKY spadne do NT

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana