Jak zapojit lustr místo starého, který měl 2 obvody?
Iva K.:
Citace: Jaroslav Hasala 25.03.2012, 10:23
Pokud bylo na vývodu se třemi dráty (hnědá, modrá, zel/žlutá) svítidlo, které dalo rozsvěcovat po částech, je zcela evidentní, že je to zapojeno nestandardně a na barvy vodičů tedy nelze spoléhat.
Pokud bych měl tipovat, řekl bych, že zel/žlutý vodič je N nebo PEN, hnědý vodič spínaná fáze z jedné poloviny spínače, modrý vodič spínaná fáze z druhé poloviny spínače.
V tomoto případě je opravdu nutná návtěva odborníka.
Pane Hasalo, díky vám a těm kteří mi odpověděli před Vámi za věcnou a užitečnou odpověď, kdybych trochu přemejšlela tak mě to taky napadne, že to zapojení bylo nutně nestandardní. Ani mne nenapadne se v tom hrabat a seženu elektrikáře.
Pánové teda ale ta další "odborná diskuse" ... jak malí kluci. No hlavně že jste se pobavili. Myslím ale, že jsem krapítek odjinaď (dance)
Milan Hudec:
Citace: Iva K. 26.03.2012, 18:31
Pane Hasalo, díky vám a těm kteří mi odpověděli před vámi za věcnou a užitečnou odpověď, kdybych trochu přemejšlela tak mě to taky napadne, že to zapojení bylo nutně nestandardní. Ani mne nenapadne se v tom hrabat a seženu elektrikáře.
Pánové teda ale ta další "odborná diskuse" ... jak malí kluci. No hlavně že jste se pobavili. Myslím ale, že jsem krapítek odjinaď (dance)
To je jedno odkud jste, je nás mnoho a jsme všude (dance)
Nevím jak další spoluviníci oné diskuse, ale já se kaji, pište častěji, občas potřebujem lidsky sprdnout (dance)
Petr Doležal:
Citace: Iva K. 26.03.2012, 18:31
Pánové teda ale ta další "odborná diskuse" ... jak malí kluci.
Paní Kočíková, nedivte se. Je to tady samý chlap a "přítomnost" ženy je ojedinělá, pokud to tedy nepsal Tomáš. U mužů to vyvolává potřebu jakéhosi odbočení od tématu odborného k tématu "muž a žena". Je to taková davová psychologie, kdy si jedinec nedovolí to, co v partě.
Tak se na nás nezlobte.
Iva K.:
No jste v přesile a navíc mě ještě někteří znáte :o nebo co ?? Tak já se zas někdy optám na něco pro zasmání >:D
Však já se při tom čtení napodruhé taky už bavila ;)
V každém případě dík za radu.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana