Jak připojit mobilní buňku k elektrocentrále?
Václav Pešek:
takže jsem to byl obhlédnout osobně.
připojení na 4P bylo teoretické, jako další možnost, pokud by nebyl 5p k dispozici (a taky trochu nedorozumění tel. hovoru s majitelem)
buňka má vlastní instalaci s chráničem, přívodku 5P, zemnící svorku a zemění na rám provedené CY16mm2, propojovací kabel guma,5x4, 5P 32A zásuvky,
buňka je pro výstavy, nikdy se nestane, aby byla připojená na síť i centrálu, jde o to, že pokud výstaviště nemá možnost připojit buňku normálně, chtějí používat stávající centrálu (3F-400V 6.5kw), a já si nejsem jistý, zda když buňku postaví, přizemní (kvůli chrániči musí stejně) a připojí to místo do sítě do centrály (výstup 5p-32A), jestli to pojede, nebo budou problémy, provozní, nebo bezpečnostní (padání chrániče, nebo tak)
Jiří Schwarz:
Citace: Václav Pešek 16.03.2012, 12:05
... a já si nejsem jistý, zda když buňku postaví, přizemní (kvůli chrániči musí stejně) a připojí to místo do sítě do centrály (výstup 5p-32A), jestli to pojede, nebo budou problémy, provozní, nebo bezpečnostní (padání chrániče, nebo tak)
Pokud tam nějaká závada, není důvod, proč by v takovém případě měl "padat chránič"
Pro provozu z centrály se bude celá sestava chovat jako IT síť, pokud vám jde o bezpečnost, je vhodné hlídat na výstupu centrály izolační stav, případně reziduální proudy, ostatně je to i požadavek ČSN 33 2000-4-41, ed.2 (starší 4-41 přímo vyžadovala HIS).
Pokud bude alespoň trochu slušné uzemnění, bral bych to jako solidní řešení.
A protože tam nebudou při provozu s centrály splněny podmínky pro automatické odpojení od sítě s využitím nadproudového prvku v případě 2. poruchy, je třeba brát vážně funkci proudového chrániče a zajistit zkoušení podle doporučení výrobce.
Václav Pešek:
Ok, šlo mi právě o nějaký nedostatek v bezpečnosti.
k uzemnění, jak to nejlépe přizemnit, aby to šlo zase po výstavě vytáhnout a jet dál? Klasický tyčový zemnič už pak nevytáhne nikdo...
Jiří Schwarz:
Tyč (silnostěnou trubku), dole špičku a nad špičkou na trubce spirálu alespoň několik závitů.
Při troše šikovnosti se to dá do země "zašroubovat" a zase "vyšroubovat", není na škodu to zavrtat asi 1/3, vytočit, zalít vodu a pak natočit kam až to jde...
Do jílu dost dobré... (dance)
Na skále je to problém... (zle)
František Šohajda:
Citace
Tyč (silnostěnou trubku), dole špičku a nad špičkou na trubce spirálu alespoň několik závitů.
Při troše šikovnosti se to dá do země "zašroubovat" a zase "vyšroubovat", není na škodu to zavrtat asi 1/3, vytočit, zalít vodu a pak natočit kam až to jde...
Dělal jsem to ze šroubovnice pro altánek (upevňují se tím jeho nohy)...prodávají to všude...hyper-super.... (dance)
Je to praktické a bezpečné.. ;)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana