Lze mít 2 ledničky a zásuvku na kuchynské lince na jeden okruh ?
Milan Hudec:
Citace: Jan Franěk 12.03.2012, 21:23
Osobně bych Milane viděl problém v tom, že po návratu domů by nikdo tu "klemu" na chrániči neodstranil. Tomu opravdu nikdo neuvěří, že by to mohlo takto fungovat.
Pokud nemáte doma centrální chránič, je riziko vypadnutí chrániče opravdu minimální. Pokud se toho opravdu budu obávat, mám ještě možnost zajistit si třeba GSM hlášení vypadnutí chráničů. TO mi přijde mnohem lepší, než si snižovat bezpečnost instalace. Ale možností je víc.
Věc řeším centrálním vypínačem, který (přes stykače) při odchodu z domu vypne veškeré rozvody mimo ledeničkových a navíc překlene kontakty jejich FI.
Jiří Schwarz:
Citace: Juraj Rojko 12.03.2012, 20:38
A pak už jen zajistit, aby ty chrániče alespoň občas někdo testoval...
Citace: Miroš Jan 12.03.2012, 21:14
Náš národní sport, návod na obsluhu a údržbu nikdo nečte. (zle)
Stačí mi k provádění testu chrániče "normální IQ a základní vzdělání", nebo je třeba osoby bydlící v objektu, kde je třeba testovat chránič, nějak proškolit a potvrdit jim §3 nebo 4?
Zpravidla si totiž "osoba bez elektrokvalifi kace" nekupuje chránič jako výrobek, ke kterému dostane návod.
Zpravidla dostane elektroinstala ci nebo celý byt jako celek, ke kterému, pokud vím, běžně žádný návod k použití nedostane!
Jan Franěk:
Citace: Milan Hudec 13.03.2012, 07:52
Věc řeším centrálním vypínačem, který (přes stykače) při odchodu z domu vypne veškeré rozvody mimo ledeničkových a navíc překlene kontakty jejich FI.
Zajímavé řešení. Přesvědčil jsi mě. Takhle bych proti tomu ani nehledal žádnou námitku. Tedy pokud se jedná o klasickou zástavbu. U dřevostaveb toto řešení není možné.
Petrparadise:
Citace: Jiří Schwarz 12.03.2012, 07:29
To si stavíte sami? Jen tak, bez projektu? Plyn si taky nějak uděláte?
Jestli jste na všechny 3 otázky neodpověděl ANO, přidávám 4. - A proč se právě v elektrice chcete hrabat, když o tom nic nevíte?
Asi takhle .. Jsem vyučený elektrikář, i když se té profesi příliš nevěnuji, proto jsem se chtěl poradit s "kolegy" . Ano, řeknete si, že jestli jsem vyučen měl bych to všechno znát a neptat se, ale chtěl jsem znát názor někoho jiného.
Co se týče dalších otázek jestli mame mikrovlnou troubu a podobně ...
Ano máme, ale v mistnosti kde bude nová kuchyň jsou zásuvky které jsou stávající . ( je to sice taženy po staru dvou linkou ale v mědi, tak nevidim důvod proč to tam nenechat beze změn).
Mimochodem, do teď bydlíme v panelovém domě, kde jsou všechny zásuvky v bytě na jeden okruh a kuchynská linka (kde je právě varná konev popřípadě se tam připojí fritovací hrnec) zvlášť a bez problému nic nepadá..
Proto jsem měl takovou nejjednoduší vizi, lednice a zásuvku na kuchynské lince zapojit na jeden okruh, ale dobře .. dám to aspoň na ty dva.
Zdenek Hejčl:
JJJ to je rozumné, ale na 1,2,3.... vynikne tzv. kočkopes. (zle)
Když už předělávám kuchyň tak pořádně, abych na to nesáhl nejlépe několik let a udělal rezervu pro myčku a další kuchyňské žravé spotřebiče. Za rok si domácí vzpomene: chci myčku atd...
Ono na dobře vybavenou kuchyň je potřeba nejméně 7 samostatných přívodů. Jinak je to (wall).
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana