Jak byste vyřešili současné napájení devíti elektromobilů na D1?

<< < (16/22) > >>

Miroslav Minařík:
Citace: Šipeky Michal  09.03.2012, 10:41

Pán Minařík, dovoľte mi jednu praktickú otázku k Peugeotu Ion.

Aké má výrobca auta požiadavky na príkon pre rýchlonabíjani e? Zaujímal by ma hlavne prúd? Našiel som iba napätie 400V.

U jednofázového nabíjení jsme měřili proud zásuvkou ve zdi 14,2A (krátkodobě 14,5A).
Třífázové nabíjení mobilní DC rychlonabíječk ou Schrack uvádí 28A v každé fázi.

Martin Lima:
Trochu od tématu, ale přesto.... Existuje zajímavý dokument "Who killed electric car". Zájemcům o elektromobily doporučuju zkouknout. :-)
Jedna věc mi tu ale není jasná... Proč není nabíjecí obvod přímo součástí auta, které by pak mělo někde 2 přípojky, na 1f 230 a 3f 230/400, s nastavitelným max. proudem podle toho, kam se připojí...?

Jiří Schwarz:
Citace: Martin Lima  10.03.2012, 18:36

Trochu od tématu, ale přesto.... Existuje zajímavý dokument "Who killed electric car". Zájemcům o elektromobily doporučuju zkouknout. :-)
...

Znám. Zajímavé.

Abyste to dlouho nehledali, zkuste třeba název dokumentu zadat na www(tečka)uloz(tečka)to

Miroslav Minařík:
Citace: Martin Lima  10.03.2012, 18:36

Jedna věc mi tu ale není jasná... Proč není nabíjecí obvod přímo součástí auta, které by pak mělo někde 2 přípojky, na 1f 230 a 3f 230/400, s nastavitelným max. proudem podle toho, kam se připojí...?

Ale on jednofázové nabíjení v sobě má.
Ale to rychlodobíjení je velké minimálně jako ta Schrack dobíječka.

SMILEK:
Jen pro info -
dnes večer jsem měl díky Mirkovi možnost seznámit se s tím vozítkem na fotce vlevo. Je to Peugeot 3008 Hybrid. Ale ten má svůj "elektropohon" naopak vyřešen dokonale:
- Rozjezd a pomalá jízda z baterie, i několik minut (do zóny 30, mezi křižovatky, do kolony a do Prahy ideální auto).
- Pokud dochází energie,  "připne" se až 162 dieselových koní do přední nápravy.
- Přechod mezi režimy je celkem plynulý a neruší. Místy jsem musel kouknout na grafiku, abych viděl, odkud a kam jde právě energie (má to cca 7" displej s detailním zobrazením distribuce energie motory<->akumulátory<->kola).
- Umí to režim 4x4 (vpředu diesel a současně vzadu elektro).
- Velmi slušná brzda odpovídá motorizaci vozu a použitý "KERS" ve sportrežimu nedává vytuněným hošíkům s audinami moc šancí ukázat se při rozjezdu z křižovatky (dance).
- Kufr to má docela malý (ale není to kombík a navíc bylo nutné někam schovat 120kg baterie).
- Jízdní dojmy vynikající (zvykl bych si, ačkoliv jsem "srdcařem" jiné značky).  ;)
- Cena? Pro některé zde přítomné by její vyslovení bylo důvodem k diskusi, že se to nevyplatí. Ale tohle auto je docela návykové a cílová skupina zákazníků nebude cenu považovat za problém.  :)
- Závěr: tohle auto s kombi pohonem už může být jednou z cest vpřed. Neekonomické režimy při nízkých rychlostech hravě vykryje elektromotor (na ty dálniční léčba není :( ),  jinak se to chová jako zatraceně pohodlný diesel pro dlouhé trasy.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana