Jak byste vyřešili současné napájení devíti elektromobilů na D1?

<< < (7/22) > >>

Vít Rotrekl:
No s tou mapou to nebude žádná obr kovbojka. Nechat jet auta samostatně a někde před Brnem na sebe počkat. A případně se dobít. A pak už může jet kolona 7mi eut. Na kdy je ten přesun plánován. Že bych si šel vyfotit 7 kusů ekologie :)

Jozef BABJAK:
Ako prvé mi napadlo osloviť prevádzkovateľ ov čerpacích staníc na trase, najmä tých veľkých, ktorý majú čerpacie stanice dostatočne husto už teraz, aby zaradili elektro-stojan medzi svoju stálu výbavu. To by bolo systematické riešenie, ak som správne pochopil, vy to ale potrebujete vyriešiť najmä rýchlo.

Samotná existencia otázky dáva jasný obraz o súčastnej pozícii elektromobilit y. Tak mi napadlo, ako komicky bude asi táto diskusia vyznievať niekomu, kto ju o 20 rokov vyhrabe z archívu.  :D

Miroslav Minařík:
Citace: Jozef BABJAK  05.03.2012, 06:50

Ako prvé mi napadlo osloviť prevádzkovateľ ov čerpacích staníc na trase, najmä tých veľkých, ktorý majú čerpacie stanice dostatočne husto už teraz, aby zaradili elektro-stojan medzi svoju stálu výbavu. To by bolo systematické riešenie, ak som správne pochopil, vy to ale potrebujete vyriešiť najmä rýchlo.

Samotná existencia otázky dáva jasný obraz o súčastnej pozícii elektromobilit y. Tak mi napadlo, ako komicky bude asi táto diskusia vyznievať niekomu, kto ju o 20 rokov vyhrabe z archívu.  :D

Aby to dávalo smysl, tak je chceme převézt právě na blížící se AMPER.
Jinak by jely na velkém návěsu.
Ale právě z toho historického milníku je potřeba zanechat stopu elektromobilní situace na kterou se bude jednou vzpomínat jako na období vinylových elpíček.

Ale ještě není nic jisté. Jsme s Jakubem a přáteli odhodlaní a do myšlenky se musí ještě vyjádřit majitelé souvisejících rekvizit. Tak uvidíme.

Jozef BABJAK:
Citace: Miroslav Minařík  05.03.2012, 07:03

Aby to dávalo smysl, tak je chceme převézt právě na blížící se AMPER.
Jinak by jely na velkém návěsu.

Tak tomu rozumiem. Ak by elektomobily mali na elektro-výstavu prísť na návese, bola by to tak veľká hanba, že by tam radšej ani nemali chodiť.  :-[

Jiří Schwarz:
Citace: Miroslav Minařík  05.03.2012, 07:03

...
Ale právě z toho historického milníku je potřeba zanechat stopu elektromobilní situace na kterou se bude jednou vzpomínat jako na období vinylových elpíček...

Jsou nadšenci, kteří se snaží vynilová elpíčka "vrátit, oživit..."

Jeden příbuzný jezdíval už před mnoha léty jako "profesionální řidič" (mimo jiné Š1202, 1203). Taky vzpomínal na doby, kdy počítali každou minutu, aby dojeli k benzínce dřív, než jim zavřou, počítali každý kilometr, aby dojeli,... A pro jistotu vozili nějaký ten kanystr...
Dnes by se tomu mohl někdo smát...

Třeba je to s těmi elektroauty "krok správným směrem" a dočkáme se taky masové podpory
Mě by se líbilo i něco jiného. Jaký je asi povrch auta? Jaké možnosti nám přinesou nanotechnologi e? Mohl by povrch auta fungoval jako FV panel? I kdyby dával jen nějakých 200W, pro některá využití, kdy auto jezdí jen krátké úseky a hodně stojí by to mohlo zajímavým způsobem zmenšit požadavky na návštěvy "elektropump"...

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana