Jak byste vyřešili současné napájení devíti elektromobilů na D1?

<< < (5/22) > >>

Miroslav Minařík:
Citace: Vít Rotrekl  03.03.2012, 20:10

Pokud ČEZ přislíbil pomoc, tak ten nápad s provizorní přípojkou kolegy Hasaly není úplně špatnej. Jak jsem psal tak u 90% benzinek na dalnici bude trafacka. Z větší části je území okolo dálnice ČEZu, takže tohle by neměl být problém.

Koukal jsi Mirku na to co jsem psal kousek výš? Tím že potřebuješ o jednu zásuvku 230V míň, tak ti bude stačit rozvaděč se jednou zásuvkou 400V/32A a 7 zásuvek 230V. Nebo 2 zásuvky 400V/32A a dvě 230V/16A a jedna zásuvková skříň s 5ti zásuvkami 230V/16A. To by nemělo být tak složité.
 Až budeš vědět, kde budou euta mrtvá pro nedostatek energie, tak to chce najít těsně před tím odpočívadlo, benzíku a tam si od ČEZu nechat udělat provizorku.

Kluci díky, tak nějak jsem to odhadoval. Tak teď jak to dopadne v pondělí se zkušební jízdou.

Radim Strycharski:
Citace: Vít Rotrekl  03.03.2012, 20:10

Až budeš vědět, kde budou euta mrtvá pro nedostatek energie, tak to chce najít těsně před tím odpočívadlo, benzíku a tam si od ČEZu nechat udělat provizorku.

Taky je otázkou, jak těsně. Když se otočí vítr a začne pršet, může se dojezd zkrátit tipuju až o 15 %.

Fuk Tomáš:
Citace: Miroslav Minařík  03.03.2012, 20:07

Petře Humpolec je blízko. iOn dojede dál...

Já bych to viděl tak, že jen s jednou zastávkou to zvládnete pouze želvím tempem, jako překážka plynulého provozu. A to potřebujete s jistotou dojet se všemi 8-9 auty, a ne že jich třetinu cestou odstavíte.
Takže to vidím na 2 zastávky, a v tom případě je Humpolec ideální. Ještě jednu takovou u VelMezu a je vystaráno.

Miroslav Minařík:
Citace: Fuk Tomáš  03.03.2012, 21:27

Já bych to viděl tak, že jen s jednou zastávkou to zvládnete pouze želvím tempem, jako překážka plynulého provozu. A to potřebujete s jistotou dojet se všemi 8-9 auty, a ne že jich třetinu cestou odstavíte.
Takže to vidím na 2 zastávky, a v tom případě je Humpolec ideální. Ještě jednu takovou u VelMezu a je vystaráno.

Asi tak.
je to původní plán Petra Jahody. Přičemž jeden iOn pojede jako testovací již v pondělí.
Tedy zbývá osm.
Nabíjecí karusel vychází pro sedm vozů. Což bychom mohli nenápadně vmáčknout i to osmé.

Pokud už máme alespoň tuto představu můžeme jít pátrat po zásuvkách.

Juraj Rojko:
Sice si myslím, že tohle vůbec na dálnici nepatří, ale pokusím se být konstruktivní. Měli byste brát do úvahy i dvě další okolnosti. Zaprvé je Humpolec prakticky nejvyšší bod výškového profilu. Humpolec je tedy optimální zastávka, pokud tam vůbec dojedete. Zadruhé by bylo dobré optimalizovat nabíjení vzhledem k tomu, že je značně nelineární, jak jsem se dočetl. T.j. první trasa se 100% nabitým akumulátorem řekněme do toho Humpolce a pak dva další přískoky s akumulátory nabitými pouze částečně (~80%). V celkovém součtu by to mělo vyjít rychlejší než jedno nabíjení na 100%,  navíc s dojezdem na hraně. Tedy asi tak jak píše pan Fuk, pouze bych poradil nedobíjet v Humpolci a Valmezu doplna.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana