Jak byste vyřešili současné napájení devíti elektromobilů na D1?
Petr Doležal:
V půli cesty u Humpolce je trafostanice 110/22kV. Na obrázku je to zelená vlaječka, nepodařilo se mi zjistit souřadnice, ale dalo mi to adresu. Trafostanice mívají bohatě dimenzované zásuvky pro připojení Micafilek (mobilní vysušovaní a filtrace oleje transformátorů). Jen se domluvit s E.ONem, jestli se můžete stavit a zda tam mají trvalou obsluhu či musí někdo přijet. Je to mimo město a místa na zaparkování "habakuk".
Miroslav Minařík:
Citace: Petr Doležal 03.03.2012, 20:01
V půli cesty u Humpolce je trafostanice 110/22kV. Na obrázku je to zelená vlaječka, nepodařilo se mi zjistit souřadnice, ale dalo mi to adresu. Trafostanice mívají bohatě dimenzované zásuvky pro připojení Micafilek (mobilní vysušovaní a filtrace oleje transformátorů). Jen se domluvit s E.ONem, jestli se můžete stavit a zda tam mají trvalou obsluhu či musí někdo přijet. Je to mimo město a místa na zaparkování "habakuk".
Petře Humpolec je blízko. iOn dojede dál. Ale jak jsem psal koukni spíš jaké zdroje, resp. kombinace bychom potřebovali.
Uvažuji zásuvky 32A a možná i 63A, ale to by musela být fabrika.
Vít Rotrekl:
Pokud ČEZ přislíbil pomoc, tak ten nápad s provizorní přípojkou kolegy Hasaly není úplně špatnej. Jak jsem psal tak u 90% benzinek na dalnici bude trafacka. Z větší části je území okolo dálnice ČEZu, takže tohle by neměl být problém.
Koukal jsi Mirku na to co jsem psal kousek výš? Tím že potřebuješ o jednu zásuvku 230V míň, tak ti bude stačit rozvaděč se jednou zásuvkou 400V/32A a 7 zásuvek 230V. Nebo 2 zásuvky 400V/32A a dvě 230V/16A a jedna zásuvková skříň s 5ti zásuvkami 230V/16A. To by nemělo být tak složité.
Až budeš vědět, kde budou euta mrtvá pro nedostatek energie, tak to chce najít těsně před tím odpočívadlo, benzíku a tam si od ČEZu nechat udělat provizorku.
Petr Doležal:
Citace: Vít Rotrekl 03.03.2012, 20:10
. . . tak ti bude stačit rozvaděč se jednou zásuvkou 400V/32A a 7 zásuvek 230V. Nebo 2 zásuvky 400V/32A a dvě 230V/16A a jedna zásuvková skříň s 5ti zásuvkami 230V/16A. . . .
Hlavně zdůraznit dotyčnému dobrodinci, že každá ze zmiňovaných zásuvek musí mít svůj extra jistič. Aby vám nenabídli třeba dvě dvojzásuvky vedle sebe pro 4 auta. ;)
Vít Rotrekl:
Citace: Petr Doležal 03.03.2012, 20:31
Hlavně zdůraznit dotyčnému dobrodinci, že každá ze zmiňovaných zásuvek musí mít svůj extra jistič. Aby vám nenabídli třeba dvě dvojzásuvky vedle sebe pro 4 auta. ;)
Pochopitelně to bude nutnost. Ale myslím, že dodavatelů rozvaděčů a zásuvkových skříní je mraky. Někteří dodávají jen škatule s neosazenými prvky, takže domontování jisitčů a přívodního kabelu by nebyl problém. Chránič by nebyl nutný, neboť by to neobsluhovala laická obsluha :), ale byl by to staveništní rozvaděč :)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana