Jak připojit druhý kabel k elektroměru?
veliz:
Pokud bych ji mohl dát na desku, pak bych ji asi mohl dát i pod desku. Tam by se vešla určitě. Obě tato řešení by se mi líbila. Jenže výše bylo řečeno, že dovnitř nic nedávat, aby nevzniklo podezření na černý odběr.
David Hruda:
Svorky pod deskou jsou nepřístupné. Skříňka na desce je přístupná a dá se jednoduše zaplombovat.
Zdenek Hejčl:
Svorkovnice na desku (no): koukněte se do připojovacích podmínek co může být na elektroměrové desce.
Pokud vím může tam být: elektroměr, jištění před elektroměrem, HDO a nulový můstek.
Svorky pod deskou ... trochu nepohodlné.
Acidurku bych nedával, spíše bych použil krabici se svorkovnicí, patřičným krytím a odolností.
David Hruda:
Citace: Zdenek Hejčl 29.02.2012, 15:03
Svorkovnice na desku (no): koukněte se do připojovacích podmínek co může být na elektroměrové desce.
Pokud vím může tam být: elektroměr, jištění před elektroměrem, HDO a nulový můstek.
Svorky pod deskou ... trochu nepohodlné.
Acidurku bych nedával, spíše bych použil krabici se svorkovnicí, patřičným krytím a odolností.
eOn uvádí :- svorkovnice pro vodiče HDV (viz. obrázek)
Je to asi dva týdny, co jsem se vrtal v ER, kde takto svorky byly, a kolegové z distribuce s tím neměli nejmenší problém
Zdenek Hejčl:
Není to v rajonu EON, ale ČEZ.
Je použita premixová deska. Je deska testovaná na montáž svorkovnice, nebo to povoluje výrobce desky - nenašel jsem zmínku.
Raději bych se tomu osobně vyhnul a nemontoval na desku.
Pokud by svorkovnice byla přidělaná na zdi nikoliv na desce to by šlo.
A nakonec záleží na plombovateli. ;)
Řešil bych to jako Václav 3, jen acidurku bych nedával.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana