Kde vzít vodič pospojování pro dodatečný elektrický sprchový kout?
Jan Franěk:
Ano. Jsou i případy, kdy v podstatě není co pospojovat.
Ale já, jakožto "pospojovač", mám vždy připravené vodiče pro pospojení, i pod plastovou vanu, nebo vaničku sprchy. Jen tak pro jistotu. o:-)
Rudolf Šála:
Citace: Jan Franěk 21.02.2012, 20:51
Ale já, jakožto "pospojovač", mám vždy připravené vodiče pro pospojení, i pod plastovou vanu, nebo vaničku sprchy. Jen tak pro jistotu. o:-)
To je nás víc :) Při hrubé stavbě těžko někomu věřit, co si pořídí.
Pospojovač, to na mě tuhle taky sedělo. Sešlo se mi toho nějak moc tak jsem udělal odbočnou krabici do chodby. Vtipálci pronášeli něco o vynalezení mini - HOPky ;D
Oldřich Morávek:
Doplňuju odkaz na normu:
ČSN 33 2000-7-701 ed. 2, čl. 701-415-2
"V případě, že v objektu není hlavní ochranné pospojování zřízeno, připojují se k dopňujícímu ochrannému pospojování tyto cizí vodivé části vstupující do místnosti s vanou, nebo sprchou:
- kovové části vodovodu a odpadu"
atd
Baterie je podle mě kovová vodivá část vodovodu a jestliže k tomu existuje svorka, použiju jí, abych se moh v případě prů..ru bránit
ještě zdroj ;D : csnonline.unmz .cz
Milan Hudec:
Citace: Oldřich Morávek 23.02.2012, 10:26
Doplňuju odkaz na normu:
ČSN 33 2000-7-701 ed. 2, čl. 701-415-2
"V případě, že v objektu není hlavní ochranné pospojování zřízeno, připojují se k dopňujícímu ochrannému pospojování tyto cizí vodivé části vstupující do místnosti s vanou
ještě zdroj ;D : csnonline.unmz .cz
Mýlíte se, vodovodní baterie na plast potrubí není cizí vodivá část, situaci bych s trochou nadsázky přirovnal ke kovovému držáčku na mýdlo, ten se také obvykle nepřipojuje.
Jozef BABJAK:
Citace: Oldřich Morávek 23.02.2012, 10:26
"V případě, že v objektu není hlavní ochranné pospojování zřízeno, ..."
Prioritne by som sa snažil vyriešiť toto, aby som nemusel pospojovať batérie, zárubne, kovové vedrá, guličky na sifóne a eko-bio-strieborne mydlá.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana