Kde vzít vodič pospojování pro dodatečný elektrický sprchový kout?

<< < (5/11) > >>

Zdenek Hejčl:
Ta svorka je tak na  (zle)....,   když je celý dům v plastu a k nejbližší kovové trubce je 20metrů.  o:-)

Jan Franěk:
Citace: Zdenek Hejčl  21.02.2012, 18:43

Ta svorka je tak na  (zle)....,   když je celý dům v plastu a k nejbližší kovové trubce je 20metrů.  o:-)

A co případy, kdy je kovová trubka ani ne metr od kohoutku? Třeba po rekonstrukci koupelny v paneláku, kde jsou ještě původní stoupačky. Tam jistě své opodstatnění má. Říct o něčem, že je to na  (zle) je trochu zbrklé. Každý výrobek má své místo i opodstatnění. No, možná jsem to přehnal s tím každý  o:-)   ;D ;D  jsou výrobky, bez kterých se každý obejde. Třeba hrací automaty.

Oldřich Morávek:
Pospojení v koupelně je o místním vyrovnání potenciálů.
ČSN EN 33 2000-7-701 vyžaduje pospojení přístupných kovových prvků.
Nemám v tuhle chvíli přístup k normě, ale zítra případně dohledám konkrétní článek (přesněji dva články) a doplním ho sem.

Doplnění kolegy Fraňka:
Vzhledem k tomu, že mi nikdo nezaručí stav potrubí a kvalitu vody, dávám jí tam a mám klid.

Rudolf Šála:
Citace: Jan Franěk  21.02.2012, 18:41

Zde je jedno z řešení.

Pro jistotu uvedu i zdroj, kde jsem přišel k obrázku. Jedná se o článek, který se tímto zabývá na  Elektrika.cz
Abych nemusel k soudu, kvůli autorským právům  ;)  o:-)

http://elektrika.cz/data/clanky/reseni-pospojeni-kovove-baterie-v-pripade-plastoveho-potrubi/view

Vzhledem k tomu že baterie si řeší instalatéři sami, tak unikla tahle svorka mému vědomí.  Tak dík za poučení, jsem zas něco chytřejší.

Zdenek Hejčl:
Honzo, to bylo myšleno tak, že někdy opravdu nejde v koupelně udělat pospojení, ale to jsou opravdu extrémy.
Nicméně jsem se s tím už setkal.  ;)
Ostatní případy se řeší standartně.  (norm)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana