Jak nejlépe vystínit vysokofrekvenční signál v el. neviditelném plotu?
Fuk Tomáš:
Citace: Kobylka 17.02.2012, 20:22
A jak by to fungovalo, kdyby se drát vedl od zdroje k brance, tam se otočil a vedl zpět ke zdroji a pokračoval by k brance z druhé strany a opět by se u branky otočil a vedl zpět ke zdroji. (písmeno "C")
Tato varianta je v tom eshopu dokonce znázorněna - má to ovšem ten háček, že vzdálenost mezi dráty je předepsána min. 1,5 m a o to se zmenší psovi přístupná plocha.
Citace: Kobylka 17.02.2012, 20:22
Kdyby byla namítka, že v místě souběhu drátů (tam a zpět )by systém nefungoval, tak toho využít a vést v místě branky drát tam a zpět a tam a pokračovat dál.
A jak chcete přesvědčit tu anténu, aby se při 3 drátech (tam-zpět-tam) chovala stejně, jako při dvou drátech (tam-zpět)? Jediné, čeho byste tím dosáhl, by bylo, že by se to chovalo nepředvídateln ě při drobných teplotních změnách kmitočtu.
Ján Pitoňák:
Má niekto z tu prítomných nejaké bližšie technické informácie o tomto systéme? Mám na mysli nosný kmitočet vysielača, spôsob budenia antény, modulácia a pod. Podľa predloženého technického riešenia sa mi zdá, že anténna slučka bude budená prúdovo. Prevládať bude magnetická zložka poľa, a teda je treba riešiť najmä magnetické tienenie, nie elektrické. Z tohto dôvodu má určite väčší význam použitie kovovej trubky a nie koaxialného kábla. Trubka by mala byť z mag. vodivého materiálu a mala by mať čo najhrubšiu stenu. Koaxial odtieni iba elektrickú zložku, nie magnetickú.
Ak chcem niečo poriadne odtieniť, mal by som najskôr vedieť, s akým signálom mám do činenia.
Pavel Horský:
To Pitoňák: (jednicka) To je pravda. Zjistíme u výrobce. Pak dám vědět.
Ján Garaj:
[quote author=Milan Hudec link=
K dotazu:
Stejný problém jsem řešil již dvakrát, poprvé hrozná alchymie, kde
vodič ve vodovodní PVC trubce, ta v kovové trubce, cca.20cm pod povrchem instalována Al folie (muselo se s ní metr do pozemku, metr od pozemku) - vyřešeno.
Při druhé instalaci použit tento způsob již najisto s očekávaným výsledkem.Pomó c, pán Hudec učí zlodejov aut(Neviem tam dať toho čertíka smajlíka). Mne presne tak(tak mi to vysvetlili policajti)ukradli P406 chránený GPS AWACS.Ako je to možné? Pýtal som sa policajta. Odpoveď: Vy to neviete? No dajú si na auto foliu a než sa AWACS, SBS-ka a my o tom dovíme, tak autíčko je v nebíčku-za hranicami. Tak, že tá fólia, tak ako to popisuje pán Hudec je jediné najsprávnejšie riešenie. Vedia to aj autičkari,dokonca aj na Slovensku. Na tú fóliu už môžete položiťaj silniční panel. A je to.
[/quote] >:D >:D >:D
Ján Garaj:
Pomóc, pán Hudec učí zlodejov aut(Neviem tam dať toho čertíka smajlíka). A je to.
>:D >:D >:D
[/quote]Ten čert mi tam naskočil dokonca až tri krát (zle).Asi som sa to naučil no uvidím. Ešte by som sa potreboval autorizovať, či verifikovať. Neviem to.Som starý blbec a učím sa už ťažko a aj to ešte zabudnem. Ale naučím sa to, len Moudrému napověz, hloupého postrč.Aby ma pán Horský neupodozrieval,že sa schovávam za anonymus. Miestoprísažne prehlasujem, že som to ja tak ako sa tu uvádza moje ctené meno
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana