Jak nejlépe vystínit vysokofrekvenční signál v el. neviditelném plotu?

<< < (11/12) > >>

Pavel Horský:
Citace: Ján Pitoňák  17.02.2012, 22:15

Má niekto z tu prítomných nejaké bližšie technické informácie o tomto systéme?  Mám na mysli nosný kmitočet vysielača, spôsob budenia antény, modulácia a pod. Podľa predloženého technického riešenia sa mi zdá, že anténna slučka bude budená prúdovo. Prevládať bude magnetická zložka poľa, a teda je treba riešiť najmä magnetické tienenie, nie elektrické. Z tohto dôvodu má určite väčší význam použitie kovovej trubky a nie koaxialného kábla. Trubka by mala byť z mag. vodivého materiálu a mala by mať čo najhrubšiu stenu. Koaxial odtieni iba elektrickú zložku, nie magnetickú.
Ak chcem niečo poriadne odtieniť, mal by som najskôr vedieť, s akým signálom mám do činenia.       

.............. .......tak a je to  :D  moje manželka na to reagovala za pomoci prostého selského rozumu: "tak dejte ten koaxiál do té trubky a nemusíte řešit, jestli jde o nějaký magnetismus nebo frekvenční vysílač"
 ;) :D  Já ji nemít, tak bych asi nemohl vůbec existovat.

Petr Doležal:
Citace: Ján Garaj  18.02.2012, 09:05

Miestoprísažne prehlasujem, že som to ja tak ako sa tu uvádza moje ctené meno

My to víme

Milan Hudec:
Citace: Pavel Horský  18.02.2012, 10:11

.............. .......tak a je to  :D  moje manželka na to reagovala za pomoci prostého selského rozumu: "tak dejte ten koaxiál do té trubky a nemusíte řešit, jestli jde o nějaký magnetismus nebo frekvenční vysílač"
 ;) :D  Já ji nemít, tak bych asi nemohl vůbec existovat.

Jak jsem uváděl výše, na základě mých pokusů, pokud ta trubka, či další stínění nebylo od vedení (koaxu) nejm. cca. 20, pes neprošel.

Petr Doležal:
Citace: Pavel Horský  18.02.2012, 10:11

Já ji nemít, tak bych asi nemohl vůbec existovat.

Ten 270.bod uděluji manželce.

Ján Garaj:
Citace: Petr Doležal  18.02.2012, 11:41

My to víme

.Díky pane!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana