Je spínání bojleru ve vt v souladu s podmínkami ČEZu?
Roger:
Fijo, jakoze pri stykani zere 60W?
http://www.hager.cz/elektronicky-katalog/distribuce-energie/spinaci-a-signalizacni-pristroje/stykace/etc440/46359.htm
Tak to snad nejaky full manual a rucne si ho vypnu...
Btw kdyz je rec o kotli, srovnavali jste cenu Gj na jakou se realne dostanete z el., plynu a centralniho vytapeni?
Citace: radekm 01.07.2012, 01:51
a co situace, kdyz mam pred eletromerem klasicke sroubovacvi pojistky a tu spravnou prepalim, odstranim a pod, tak mam nizky tarif nonstop. Co mi za to kdo muze, ze jsem omylem prepalil pojistku a mam nt furt? ano, nejde mi cast baraku? To ze si to v rozvodnici upravim tak ze pojedu na dve faze distributor nezjisti.
Jakoze
A) mate nezaplombovano u cast pred elektromerem anebo jak ji odpalite, paralyzerem?:)
B) ta spravna - teda hdo jde prvni fazi, ano?
Jan Franěk:
Proč jste vybral tento stykač? :D :D To nechápu :-\
používám tento http://www.hager.cz/elektronicky-katalog/distribuce-energie/spinaci-a-signalizacni-pristroje/stykace/etc225/46140.htm
Zákazník na to nemusí myslet a nikdy ho nezapomene opět uvést do polohy automat, aby opět fungoval pouze v NT. osobně v tom vidím jenom pozitiva.
Jan Franěk:
Citace: Roger 05.03.2015, 20:28
Fijo, jakoze pri stykani zere 60W?
A co je na tomto údaji divného? Většina podobných stykačů, je na tom stejně. ;) Jen to možná nedávají do běžných katalogových listů. To nevím.
Jen upozorním, že něco jiného je přítah a druhá věc je trvalé držení. 8) Ale to většina elektrikářů samozřejmě ví.
Přiložím přehledovou tabulku jednoho z výrobců, k porovnání. Pokud se nepletu, tak ABB má nějakou řadu, kde deklarují sníženou spotřebu na přítahu a přídrži, snad až o 30%.
Jiří Schwarz:
Citace: Jan Franěk 06.03.2015, 08:02
...
Přiložím přehledovou tabulku jednoho z výrobců,
...
Jen jedna maličkost - VA není úplně stejné jako W
Ta cívka má nějakou indukčnost, činný výkon, který "vytápí" vnitřek rozvaděče, je menší.
Jan Franěk:
Citace: Jiří Schwarz 06.03.2015, 08:13
Jen jedna maličkost - VA není úplně stejné jako W
To je snad každému elektrikáři jasné. Jsem přesvědčen o tom, že pro tebe není žádný problém si to "přepočítat", k lepšímu srovnání. ALe v podstatě to není až tak důležité, v případě jednoho, nebo jen pár stykačů, v případě bytové výstavby.
Pro mě je rozhodující to, že se hodnoty většiny značkových výrobců, liší většinou jen do cca 12% a to u tak malé spotřeby není až tak zásadní.
Tedy až na vyjímky, kdy se udělá TOP produkt, se sníženou sptřebou.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana