Co dělat když majitelka podružného elektroměru neplatí?

<< < (13/14) > >>

Jan Franěk:
Citace: Zdenek Hejčl  19.02.2012, 12:26

A nejlepší řešení je, jak psali kolegové, každý svoji samostatnou přípojku. o:-)

Přesně tak. Pokud neustále hledá chyby na měření, nedá vám nikdy pokoj a vy budete muset neustále dokazovat, že ji neokrádáte, nebo vám prostě nebude platit. Jedinou rozumnou cestou do budoucna je zřízení vlastního odběru i pro ni. Ať si platí navíc z hlavního jističe (dobře jí tak),  ale navíc prudí vašeho distributora a ne vás, když jí nejste  po chuti. Podle mne je to taky nejrozumnější cesta.

ALe i když zde mnoha kolegům věřím, nechal bych si smlouvu napsat od právníka. Je to stejné, jako kdybychom radili, aby si na elektriku někdo pozval elektrikáře. Navíc pořád nemáte jistotu, že to sousedka vůbec podepíše, nebo později nenapadne, třeba tím, že to není její podpis a vy budete opět na začátku. Buď to udělejte pořádně, nebo to nemá cenu vůbec řešit. Polovičatost se určitě nevyplatí.

Petr Liskar:
Citace: Peeetr  19.02.2012, 11:25

A od vás bych chtěl poradit ohledně smlouvy, sice je to právní otázka, ale jak vidím, jsou zde schopní lidé, tak bych třeba nemusel platit právníkovi. Uměli byste sepsat něco, co by se jako smlouva dalo použít?

Což o to, uměli.
Ale je tu jeden drobný problém. Kdysi jsme se s cechem právníků dohodli, že oni nám nebudou fušovat do elektriky a my zase nebudeme fušovat do práva...

Peeetr:
A dokázali byste odhadnout kolik by ta smlouva od právníka mohla stát?

Jiří Mudra:
Citace: Peeetr  19.02.2012, 18:30

A dokázali byste odhadnout kolik by ta smlouva od právníka mohla stát?

tipuji, že méně, než dlužná částka za roční spotřebu ;-)

Muller:
Je rok 2014 a jsem ve stejném problému ,když druhý  spolumajitel nechce něco platit a ještě by chtěl udávat dík pročetl jsem si vš  a že to najdu na webu elektrika  to jsem teda nečekal ,doufám že  si to dle názorů nějak vyřeším... (norm)m

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana