Co dělat když majitelka podružného elektroměru neplatí?
Peeetr:
Jako nový uživatel fóra bych zde rád řešil skutečně nepříjemnou záležitost, snad mi poradíte :-\ Jde o to, že mám přípojku el. energie k objektu a v objektu je podružný elektroměr. Majitelka podružného elektroměru mi soustavně odmítá platit za spotřebovanou energii. To mi samozřejmě nevyhovuje a situaci chci řešit. Předpokládám, že řešením je požádat majitelku podružného elektroměru o to, aby si zřídila vlastní přípojku na své jméno. Chtěl bych se zeptat, jestli to jde skutečně takto řešit (mít dvě přípojky na jeden objekt) a jestli třeba neexistuje nějaká jiná varianta, jak to udělat, aby měl každý svůj hlavní elektroměr a byla mu zasílána vlastní faktura? Budu-li vycházet z toho, že by byla zřízena druhá přípojka, zajímalo by mě, kolik času musím majitelce podružného elektroměru dát na zřízení vlastní přípojky? Také co dělat, abych z ní ty peníze co mi dluží dostal? Ale přednější je to, abych s ní už z hlediska odběru el. energie nemusel mít nic společného.
Jiří Mudra:
Více přípojek možných je
Pokud se jedná o podružné měření, pak vy rozpočítáváte fakturu od distributora podle spotřeb + rovným dílem rozdíly. Toto máte jistě stanoeno s odběratelkou ve smlouvě. A v takové smlouvě jistě máte uvedeny podmínky provozování. Tedy: když nezaplatí, odpojit. Přece nebudete platit za ni.
nechť si paní vyřídí svou přípojku, finančně se jí to vymstí...
raj:
Moc informací nemáme.
Co máte ve smlouvě ?
Je měření zaplombované ?
Ne? Poruchy se stávají ... stav instalace je nevyhovující.. . hrozí zvýšená pravděpodobnos t požáru ...
Ján Garaj:
Tak asi v prvom rade preukazateľne upozorniť, že jej za neplatenie vzniká neoprávnený majetkový prospech, za čo môže byť popoťahovaná aj súdne.Ak je aj vlastníčkou tej časti nehnuteľnosti, ktorú využíva, tak by asi nemal byť nejaký velký problém, aby si objednala zriadenie prípojky.
František Šohajda:
E ON to dělá u takových lidí tak, že ho odpojí od sítě......
Dokud to nedoplatí je bez proudu.... (dance) a ještě musí být revize...!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana